Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě mladé sestry se prohřeší proti rodinnému „kodexu cti“ a jejich životy se stanou hrozivou, smrtící noční můrou. Dva vyhazovači v oblíbeném baru jsou napadeni mafií, čímž se rozpoutá válka bez vítězů. A úspěšná a ceněná novinářka se stává vyděděncem mezi vlastními kolegy poté, co se odváží zveřejnit pravdu o svém bezohledném tyranském manželovi. To jsou tři příběhy ze současného Švédska o cti, loajalitě a odvaze bojovat za to, v co stojí věřit a doufat. Příběhy, které nemusejí mít dobrý konec, a přesto mluví jednoznačným a jasným jazykem. Příběhy, které psal sám život. Režisér Anders Nilsson si za ně v roce 2007 odnesl cenu Amnesty International z filmového festivalu v Berlíně (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý, ponurý a kvalitní film, který mě uvrhnul do depresí. Hodnotím vysoko, protože mi zůstal v paměti velmi dlouho. Hlavně ten první příběh dvou sester. Hrůza, když rodina, která by měla být tou největší jistotou, je smrtelnou hrozbou pro dítě... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zábavné tři příběhy v jednom filmu. Tempo trochu pokulhává a spád to má velmi pomalý. Ačkoliv mě to bavilo, na konci filmu jsem si díky délce oddychl... (POKUD DOBŘE KOUKÁM, TY DVA PLAKÁTY TADY NEJSOU K TOMUTO FILMU) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Silný filmový zážitek, který mne dokázal docela vynervovat. Tohle se prostě musí vidět. Tři různé příběhy, které nemají zdánlivě nic společného. Snad jen nelehké životní situace všech hlavních aktérů z každého příběhu. Jednoznačně nejsilnějším příběhem je asi příběh imigrantů odněkud z Turecka či z východní Evropy, kteří dodržují rodinné tradice a neváhají to dohnat až do krajnosti a pomoci svým dcerám k smrti proti jejich vůli. Při tomto příběhu jsem ani nedutal, ani téměř skoro nedýchal, jen jsem napjatě pozoroval každou scénu a říkal jsem si, že tohle přece není možné, tohle snad ani nemůžou rodiče svým dětem dělat. Bohužel ale také musím konstatovat, že především být v kůži Niny či Leily, tak nejsem tak důvěřivý ke komukoliv z rodiny, ale ony byly tak naivní, až na to doplatily, i když Leila naštěstí dopadla mnohem lépe než Nina, ale to už bych spoileroval. Prostě tento příběh byl jednoznačně nejsilnější. Další dva příběhy jsou pak co do zajímavosti na stejné úrovni. Jeden popisuje boj s mafiány, druhý boj proti domácímu násilí. Oba příběhy jsou také velmi zajímavé a velmi dějově atraktivní. Film jako celek prostě perfektně funguje a přeskakování mezi jednotlivými příběhy je vyřešeno velmi zajímavě. Když jeden z příběhů graduje a je v nejzajímavějším, tak režisér nechá diváky oddechnout a nabídne jim pokračování dalšího z příběhů. Prostě přeskakování je vyřešeno velmi zajímavě a filmu to dost prospívá. Jak už jsem naznačil, dějově jsou všechny tři příběhy výborně zvládnuté a celou dobu jsem seděl u filmu jako zařezaný a jen jsem s napětím čekal, jak ten který příběh dopadne. A konec je přece jen pozitivní, i když u tohoto filmu až tak nezáleží na konci každého z příběhů, ale na tom, co se odehrávalo před koncem. Prostě úžasný filmový zážitek na dlouhou dobu, jednoduše další příjemné překvapení ze severu Evropy. Je to za pět hvězdiček. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Film je složený ze tří příběhů pojednávajících o lidském násilí. Rodina Leyly, přistěhovalci odkudsi z východu, lpí na tradicích „cti“ a když usoudí, že Lylina sestra Nina není počestná, potrestají ji podle svých pravidel. Carina je mladá a úspěšná novinářka, deset let snáší manželovo násilí a nemá odvahu se mu vzepřít. Peter a Aram jsou svědky brutálního napadení ochranky a oba se musí rozhodnout, zda budou proti protivníkovi svědčit a vystaví se tak nebezpečí pomsty, nebo budou mlčet. Všichni protagonisté musí snášet utrpení, fyzické násilí, lhostejnost okolí a musí najít vnitřní sílu, aby se své situaci postavili. Film je velmi emotivní, sugestivní a i když ve svém vyústění pozitivní, slabým povahám bych jej nedoporučila a já sama odvahu k znovuzhlédnutí neseberu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama