Reklama

Reklama

Manuel Laureano Rodríguez Sánchez, známý pod jménem Manolete byl významným španělským matadorem. Jeho styl je odborníky považován jak za elegantní, tak za razantní. Svým provedením býčích zápasů ovlivnil všechny své budoucí následovníky. Životopisný snímek TOREADOR nás zavede do poloviny 40. let minulého století. Manolete se vydává navštívit matku. Zde si vybavuje útržky svého života, vzpomínky na velká vítězství i na chvíle s milovanou herečkou Lupe Sino. Dosáhl na nejvyšší možné mety a nyní je čas ukončit kariéru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"TOLIK SE BOJÍŠ SMRTI, ŽE SES DO NÍ ZAMILOVAL" Slovutný španělský toreador a jeho poslední den, poslední zápas. Vše je osudem připraveno, takže račte vstoupit do arény.....čeká vás osudová láska, sláva, touha i žár, pochybnosti, nejistota, strach a......a nakonec i dechberoucí souboj toreadora s býkem. Ty pohledy, to napětí a ta osudovost. Bravooo já si to užil a nejen, že Penelopita :-) ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc je Manolete věrný pravému osudu tohohle proslulého toreadora. Také netuším, jak zapůsobil na lidi, pro něž býčí zápasy doopravdy byly a jsou životem (nemluvě o volbě režiséra obsadit do hlavní role američana Brodyho). Mě ale tenhle snímek dojal. Krásnými obrazy, smutným osudem, vynikající volbou přestavitelů hlavních rolí. Určitě stojí za zhlédnutí, ať už vám tahle Smrt odpoledne blízká je, anebo ne. P.S:Nevím, proč Manolete prošel bez většího povšimnutí rovnou na DVD a na obrazovku HBO (alespoň u nás), Brody by si za svůj výkon zasloužil minimálně pozornost. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Santiago Segura už není bouřlivák a docela jsem čuměl na tu jeho proměnu v solidního chlápka. Penélope Cruz je nádherná a nedivím se, že Adrien Brody jako toreador z ní šílel. Adrien Brody je asi ten nejnudnější toreador, kterýho jsem kdy viděl. Tvrdila to o něm i Penélope Cruz na začátku filmu, ale pak filmu stejně nijak závratně nepomohla. Hrozně nudná, nezajímavá sračka. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně milostný příběh, který je komplikovaný, ale zároveň plný vášně a něhy. Na druhé strabě corrida a vše co k ní patří. Manolete byl ve své době bůh mezi matadori a po tom, co jsem mohla vidět se ani nedivím. K samotným byčím zápasům mám po přečtení Hemingwayové knihy -Smrt odpoledne- méně negativní vztah. Byčí zápasy jsou každopádně pro každého, kdo je navštívil, silným zážitkem plný zvtratů a napětí. Prolínání minulosti do přítonosti mi občas vadilo, ale v některým filmech to bývá mnohem zmatečnější. Výkony obou herců jsou výborné a nevěřila bych, že zrovna mezi něma to bude tak jiskřit. Atmoférou mi to připomnělo jiný film s Penelope a to Hlavu v oblacích. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako romanca veľmi dobrá podívaná, škoda toho pátosu na konci. To, že má ísť o skutočný príbeh, nemá na film nijaký dopad. Ide v podstate o tradičnú ľúbostnú story zasadenú do latinského sveta a bolo veľkým šťastím zaangažovanie Penelope Cruz, na ktorú sa pozerá v každom ohľade veľmi dobre. Film sa mi celkom páčil, hoci som zarytým odporcom býčich zápasov. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve španělských městech Madrid, Alicante, Sevilla, Salamanca a Cadiz. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 28. srpna 2008. (Terva)
  • Manotelete, předobraz hlavní postavy, zemřel 29. srpna 1947 na následky napadení 500kilogramovým býkem zvaným Islero. V posledních letech se však objevují i teorie, že Manolete nezemřel přímo na následky zranění býkem, nýbrž vinou chybné krevní transfuze, která mu byla hned po incidentu bezprostředně dána. V den jeho smrti mu bylo pouhých 30 let. (Luky-7)

Reklama

Reklama