Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (201)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě od film trochu odrazovalo, ale musím říct, že se ve výsledku jedná a velmi povedenou žánrovou hříčku. Netvrdím, že je to nějaký světoborný film, ale lepší tři hvězdičky si ode mne zaslouží. Nepotěšil mě Adrien Brody v hlavní roli, který svou postavu pěkně odflák (budiž k jeho dobru, že není asi ani dobře napsaná), kdežto vedlejší role jsou více než povedené - Mark Ruffalo stojí minimálně za zmínku, Rachel Weisz je prostě kouzelná a Rinko Kikuchi správně ujetá. Trochu slabší příběh vyzdvihují humorné momenty a příjemně staromilská atmosféra. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá. Rozesmálo mě to jak už dlouho nic a když se do jedné z hlavních rolí dostala i matička Praha a z Racheliných úst jsem zaslechl češtinu, byl jsem odhodlán dát plný počet. Bohužel druhá polovina už trochu zvážněla, což bylo na škodu. Na smutný kukuče Adriana Brodyho fakt neletim. Trochu mě dostal až zase konec. Herecky to bylo solidní. Brody ani Ruffalo sice nepatří k mým favoritům, ale tady mi docela sedli. Ženská část byla ovšem dokonalá. Rinko Kikuchi jako velmi neupovídaná specialistka na výbušniny Bang Bang s jedinou hláškou "Fuck me!" byla bezchybná, ale mě uchvátila Rachel Weisz. Byla rozkošná, okouzlující, krásná, roztomilá a já nevim co všechno a pokaždé, když se objevila na scéně, tak jsem roztál - ano, tál jsem skoro pořád. Na těch 80% má lví (nevím, jak se skloňuje lvice) podíl.:D ()

Reklama

Tuomi 

všechny recenze uživatele

Zajímavosti: Rozpočet: 20m$ výdělek 4,5m$. (První týden se film hrál pouze ve 4 kinech). | Ve filmu zazní i několik vět česky - i od Rachel Weisz. | Natáčelo se v Srbsku, Rumunsku, Černé hoře a České Republice. | Rachel Weisz byla prvním z herců, která se souhlasila s natáčením. | Rachel Weisz se kvůli roli učila hrát na piáno, housle, akordeón, banjo. Také se učila žonglovat, break-dance, karate, ping-pong, jezdit na skateboardu i na jednokolce. | Bang Bang ve filmu opravdu řekne jen 3 slova (pokud nepočítáme karaoke v Japonsku). ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Trik spočívá v tom necítit se podvedený, ale v tom naučit se sám podvádět. Tak by mohlo znít motto tohoto filmu. A já se podvedený opravdu cítím. Proč? Protože, když zkušený kouzelník prozradí svůj trik přestává být atraktivním a ztrácí své kouzlo. A jak už víme od dob Dokonalého triku - divák si přeje být klamán. Bratři Bloomovi nejsou trumfem, žádným esem či žolíkem, nýbrž sázkou na podivnou kartu, která nemá vyšší cíle, než vyplnit karetní ( filmový ) balíček podzimní nadílky. Režisér se snaží namíchat příjemnou retro atmosféru za použití černých plášťů, buřinek či retro vozidel všeho druhu. Až to chvilkami připomíná hru kloboučku hop nebo skořápky. Ostatně Bloomovi se tváří jako hravý film a určitě jím i jsou, alespoň co se první hodiny týče. Jak praví Bloom: „Dokonalý podvod je ten, když všichni aktéři dostanou to, po čem toužili“. Tady se jen vlk nažral a koza zůstala celá. I přes své zápory, a že jich opravdu je, jsou Bratři Bloomovi místy velmi milým filmem, který se hodí do podzimního nečasu. Ačkoliv divák odchází z kina s pocitem, že je velkou škodou, když část Pražského hradu vyhodilo do vzduchu tak nemotorné kvarteno a ne třeba Jason Bourne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina je fajn, ubíhá bezva tempem a je zabavná a člověku se ty všechny podvody a styl točení zdá být úžasně originální, jenže druhá polovina je pořád totéž, nic se nemění, ne a ne to skončit, pořád to záhadně oživuje a začíná to být značně nudný, roztahaný a nakonec mi přišlo, že to má snad 2 a půl hodiny. Nicméně obsazení rozhodně potěší a Rachel Weisz tu jako bonus hodí větičku v češtině. 3+ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Vojáci znázorňující českou armádu ve filmu nosí ruské útočné pušky AK-47. Ve skutečnosti však česká armáda v té době používala zbraně Sa vz.58. (Dekovnik)
  • Natáčení části filmu probíhalo v Praze. (Terva)
  • Tři hlavní postavy jsou inspirací z knihy Jamese Joyce "Ulysses". (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama