Reklama

Reklama

Akai misshitsu (heya): Kindan no ôsama geemu

  • USA Red Room
Japonsko, 1999, 68 min

Obsahy(1)

Ako ďaleko by ste zašli, keby vám niekto ponúkol veľký obnos peňazí?
V jednej miestnosti sú zatvorené tri ženy a jeden muž. Sú donútení hrať jednu hru. Ten kto si vytiahne kráľa, určí jednej dvojici úlohu, ktorú musia splniť do určitého času. Akurát táto hra nemá hranice a je v nej možné úplne všetko. Na jej konci musí zostať len jeden hráč, ktorý získa veľkorysú finančnú odmenu. (Astaroth12)

(více)

Recenze (24)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný filmík, aj keď ocenil by som drsnejšie zobrazovanie nechutností. S výnimkou odkusnutého žaluďa je väčšina vecí len naznačená. Napríklad tú rozbitú žiarovku vo vagíne by som si rád pozrel pekne zblízka, veď o to tu ide. Red Room je totižto normálnym fetish pornom, len s vynechaním hardcore záberov a pospájaný nudným príbehom. Alebo mali byť všetky zábery len zo sledovacích kamier, výrazne by tým stúpla realističnosť snímku, až by som im odpustil tie príšerné dialógy. Pre Japoncov a obecne východoázijcov ešte ďalší tabu-búrací aspekt. 3 ženy (no, ženy...) tu majú výraznejšie navrch oproti jednému (no, jednému... ) mužovi. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Japonské úchylárny moc nevyhledávám, a asi proto jsem byl poměrně překvapen. Film je sice od pohledu dost levný, ale i poměrně zábavný(i kvůli přiměřené délce). Red room je poměrně nechutný ve filmu je močení do pusy, ukousnutej žalud, atd.... No v dnešní době je to už překonaný, ale i tak. Bavil jsem se. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

A máme tu další prasárničku po japonsku. Jedná se o exploitation, ovšem hladina brutality je poněkud střídmá v porovnání s tím, co jsem dosud měla možnost vidět. Čtveřice soutěžících zde plní jednotlivé úkoly za cílem vyhrát milion yenů, které jim mají pomoci dostat se z těžké životní situace. A není tak těžké si domyslet, že v jednotlivých kolech značně přituhuje a soutěžící se nebojí sáhnout po stále brutálnějších metodách jak vyřadit své soupeře. Je to něco jako Saw, akorát značně povrchní a prvoplánovité, postavy jsou jen figurky na úchylné šachovnici a nedá se říci, že by se autoři nějak zvlášť snažili abychom s nimi soucítili. Celé to na mě trochu působilo jako značně nedotažený polotovar nebo spíše koncentrát něčeho co mělo původně být mnohem víc šokující. Slabší tři hvězdičky jsou proto podle mě odpovídající hodnocení. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku je divák se čtyřmi postavami uzamčen v Červeném pokoji, kde netušíme, proč tam jsme, ani s kým tam jsme. Později se ukáže, že všichni čtyři jsou úchylní (my samozřejmě ne, my se jen díváme) a důvod jejich přítomnosti v Červeném pokoji je jasný: soutěží se o deset miliónů jenů... Na můj vkus je Červený pokoj příliš úchylný a mučení je zbytečně konkrétní. Nápad dobrý (leč nepromyšlený do detailu), provedení jednoduché, krvavé a... mokré. Brrr. Mimochodem níže zmiňované Saw mě svého času šokovalo mnohem víc. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Máte rádi společenské hry? Zavřete čtyři lidi ve finanční tísni do jedné místnosti a nechte je, ať si zahrají „královskou hru“ o celkem solidní peníz. Ten, kdo si vytáhne krále, určuje jedné dvojici úkol, který musí splnit v zamřížované cele. Daisuke Yamanouchi navazuje na amatérská nízkoropočtová videa a la „Guinea pig“ a zdařile bourá jakákoliv morální kritéria ve filmu. Po celkem nevinném rozjezdu, kdy se jednotliví účastníci mezi sebou otrkávají, stupňuje kadenci úkolů až do nejzazších bizarností. Přes lascivní francouzské polibky, lynčování, vomit, drink piss, masturbaci se žárovkou režisér směřuje až k finální nekrofilní koncovce. Ano, celý film je značně nechutný, ale zdaleka ne tak bezmyšlenkovitý jako některé díly série Guinea Pig. Třeba se podobných „reality show“ za pár let nakonec dočkáme. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama