Reklama

Reklama

Srpen před bouří

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Příběh, líčený v nervním tempu, je situován na Manhattan do okolí Wall Street, kde se sebevědomý Tom Sterling, sugestivně ztělesněný Joshem Hartnettem, snaží udržet nad vodou svou a bratrovu kdysi prosperující společnost. Moc a úspěch se stále ještě zdají být tím nejdůležitějším, je srpen roku 2001. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Ant 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný napád v průměrném zpracování. Chyběl mi v tom nějaký prvek, který by dokázal vtáhnout do děje. Ale je třeba vyzdvihnout výkon Joshe Hartnetta v roli mladého podnikatele, který dělá všechno možné, aby firmu udržel nad vodou. Taky bez hudby by byla atmosféra sotva poloviční. Bohužel scénář zůstal stát v polovině cesty. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem je to jednoduchý jak žebřík, buď můžete Joshe Hartnetta, nebo nemusíte. Protože obsahově je to prostinký, víceméně nudný (pro někoho víc, pro někoho míň) a co je nejhorší, strašně klouzající po povrchu. Vůbec se nedozvíme, o čem se vlastně kecá, čím se Landshark zabývá... jen sledujeme 88 minut Hartnetta, jak se minimalistickým herectvím snaží vypořádat s úpadkem firmy, vztahy a jak udržet nad vodou jeden celkem zbytečný film. ()

Reklama

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Snímek datovaný bulvárními zprávami jede v cool tempu s cool hlavním představitelem o vážném tématu je stejně mělký jako jeho hlavní postava. Ekonomika je pro mě sice stejně známá jako vesnice kdesi ve Španělsku, ale mravní ponaučení, že brát peníze na lehkou váhu a obětovat tomu vztahy rodinné se nevyplácí jsem pochopil. Bohužel i Josh Hartnett je špatný tak, jak je mu vlastní. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Kromě mezilidských vztahů a hledání vlastního místa v dnešním už dost složitém světě film věrně zachycuje také dravý a vrtkavý trh internetových firem a dobu krachu tzv. internetové bubliny (dot-com bubble), která se ukázala být jen obchodováním s iluzemi, „rozdělováním prázdných pozemků na imaginární planetě.“ Výborný Josh Hartnett v hlavní roli, Davida Bowieho v jedné z vedlejších si moc neužijete. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je o... ehm, kua o čem to vlastně bylo... jo, o zelenáčovi, který si s bráchou založí internetovou firmu, ve které nikdo nepracuje (mají sice zaměstnance, ale ti nic nedělaj) a pak se celý měsíc (a celý film) hrozně divěj, že firma jde k šípku... jo a s 11. zářím to nemá nic společného... a to je tak asi všechno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Rozpočet filmu byl 3,4 milionů dolarů. (Eldrick)

Reklama

Reklama