Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Teroristé se zmocnili bitevní lodi amerického námořnictva Missouri. Nikdy by se jim to nepovedlo, kdyby neměli na lodi vysoce postaveného zrádce, ale touha po nemalých penězích již mnohokrát zlomila i daleko pevnější charakter, než jaký vlastní kapitán Krill. Loď je tedy obsazena, svět poctivě vydírán a kuchař Casey Ryback pomalu přestává přemýšlet o tom, jestli jeho svíčková obsahuje všechny potřebné ingredience. Zvolna si rozváže zástěru, trochu se protáhne, prokřupe si klouby na prstech a vyráží naplnit seagalovský odkaz budoucím generacím: "On byl vždy suverénně nejvíc nejlepší mezi těmi úplně nejvíc nejlepšími". V tomto případě to ještě fungovalo. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prepadnutie v Pacifiku je považované za jeden z najlepších Seagalových filmov, možno aj za najlepší, paradoxne som sa pri jeho iných filmoch bavil o veľa viac. Nie žeby v ňom chýbala akcia alebo tradičné Seagalove bojové umenie, to nie, to všetko tam je, možno aj v dvojnásobnej dávke. No ja som sa pri tom dosť nudil a tak stále jeho najlepším filmom zostáva Muž zo znakom smrti.**a 1/2 ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Lámání končetin, házení nožem, lámání končetin, dloubání očí palcem, lámání končetin, střelba. Speciální superagent maskovaný jako lodní kuchař. Dialogy na úrovni přestávkových debat na Zvláštní škole. V souhrnu jeden z nejpovedenějších filmů Stevena Saegala. Což je vzhledem k obsahu dost smutné. Ale, abych nekřivdil, když mi bylo zhruba 11, moc jsem si ten film užil. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Historický okamžik, který by se měl zapsat do filmových análů; poprvé v životě jsem dokoukal až do konce dílo s „fenomenálním“ Stevenem Seagalem, a aby toho nebylo málo, neměl jsem akutní potřebu se během či po jeho skončení vyzvracet. Víc než naštvanost z debility scén či dialogů se u mě povětšinu projekce dral na povrch smích, tedy ve skrze pozitivní emoce. „Nejlepší kuchař na světě“ sice ukázal i nějakou tu WTF scénu, ale bylo jich až nebývale pomálu (jedna za všechny ta s nožem). Velmi úsměvná byla také proměna z ustrašeného a prsatého „překvapení“ na odvážnou a schopnou vojandu. B-čkové kvality v sobě Přepadení v Pacifiku sice nezapře (o jeho zařazení do „A“ kategorie mě opravdu nikdo nepřesvědčí), přesto rozhodně nejde o takový průser, jaký jsem čekal, takže dávám slabší 3*, a to téměř z přesvědčení. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Jsem jenom kuchař, jenom malej bezvýznamnej kuchař." "Bože my tady zemřeme!" Pátá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Vrchol Stevenovy tvorby. Steven Seagal udělal pro svou kariéru to nejlepší, co snad v té době šlo. Chytnul se ještě dostatečně žhavého a atraktivního Die Hardovséko tématu "teroristů na uzavřeném prostoru", originálně ho přenesl na dopravní prostředek a očividně se mu taky podařilo sehnat tučnější rozpočet, takže si mohl dovolit hodně slušné prostředí a taky hodně slušné herce. Tým teroristů v čele s charismatickou trojkou Tommy Lee, Gary Busey a Colm Meaney je opravdu hodně luxusní a druhá nejlepší seagagirl Erika Eleniak v době své největší slávy jakbysmet. Oproti klasické Willisově McClaneovské otloukací pozici sice zůstal Steven i nadále ve svém "módu nezranitelnosti", takže ho neškrábne žádná kluka, zatímco on vyhladí fregatu bez mrknutí oka, na druhou stranu ale nezůstává jen u pistolí a vesele vyhazuje do vzduchu mikrovlnky, trhá ohryzky, probodává lidi traverzama nebo je rovnou řeže na cirkulárce. Za pozornost taky rozhodně stojí závěrčný souboj Steven vs. Tommy Lee na Halloweeňácké nože, kdy Steven Tommymu promáčkne oko, probodne nožem mozek a ještě ho pro jistotu prohodí radarem. Když se na Přepadení podíváte s odstupem, není zas až tak o moc jiné než ostatní Stevovy filmy, při detailnějším pohledu jsou z toho ty prachy ale hodně znát a Steven snad ještě nikdy nezabíjel lidi s takovou "elegancí". "Když nastanou problémy, svedeme to na kuchaře!" ()

Galerie (69)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení ve skutečnosti neprobíhalo na lodi USS Missouri, nýbrž na fregatě USS Alabama. (Lateef)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama