Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (203)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď nemáš holú hlavu, na nohách Martenzi a košeľu Ben Shermann tak tu nepatríš... Jeden z mála filmov, ktorý ukazuje skinheadov z väčšej časti ako ľudské bytosti. Toto nie je o vojne medzi čiernymi a bielymi. Tu sa rasizmus preberá len okrajovo. Je to hlavne o súdržnosti, priateľstve a partii. Nie je tu jediná bitka. hoci sa k boju na uliciach schyľuje, nikdy k nemu nedôjde. Film sprevádza úžasná hudba a keby ju zložil H. Zimmer tak je podstatne slávnejšia. Herci odviedli slušnú robotu, film je skvelý a záver ma šokoval. Šokoval iste mnohých, zvlášť keď si celý čas vravíte, že ten bývalý väzeň Combo nie je až taký pako. K Shaunovi sa správal takmer ako otec. a zrazu skrat...Film ktorý rozmätá všetky predstavy o filmoch na tému skinhead...80%. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie s číslom 7.800, vytiahol som britskú klasiku, seriál som nevidel ale tento film mi prišiel celkom dobrý, výborne to zahral Thomas Turgoose, už len kvôli jeho výkonu som zvažoval plný počet, ale nakoniec nie, možno si pozriem seriál a tam už budem dávať plnu paľbu, a osobne ostávam fakt zvedavý či sa mi podarí dokonca roka 8K, cieľ to nie je, ale tak priorita, hlavne teraz keď je pred sviatkami trochu voľnejšie. 4* ()

Reklama

baruss 

všechny recenze uživatele

Pozor, možné spoilery: Film veľmi pekný a podarený, len strašná škoda, že bez konceptu. Zvytočne sa zameriava na správanie jednotlivca. Príliš je zamerený na Comba, a ani len neponúka možné príčiny jeho skratového správania. Ako keby bez pointy. Príliš je to ponechané na vlastnú fantáziu, a u mňa táto nezablúdi do týchto sfér. Neodsúdim celú komunitu pre jeden čin jednotlivca... A to teatrálne odhodenie Anglickej zástavy, tak to už hej.... ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Autenticky působící snímek mapující přerod pravých, nekonfliktních skinheads do dnes známější rasistické podoby - propuštěný vězeň Combo si pomocí rasismu a hojně ventilované nenávisti léčí své komplexy a bohužel s sebou strhává i část Woodyho party, včetně dvanáctiletého Shauna, kterého při sobě drží neustálými narážkami na hrdinství Shaunova otce (padlého v boji o Falklandy). Drsný a přímočarý příběh o předčasné dospělosti a vystřízlivění do reality... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Skinheadem se člověk stává, má-li špatné sociální zázemí, a skinheadi se dělí na ty hodné a na ty zlé, přičemž ti hodní vás ochrání před šikanou a jsou to velice dobří kamarádi zastupující rodinu a ti špatní jsou vlastně taky dobří kamarádi, kteří za vás jdou odsedět několik let zločin a nebezpeční jsou jen v tom případě, pokud se zhulí a opijou. Pokud s tím nesouhlasíte, budete mít s THIS IS ENGLAND dost vážný ideologický problém, který nezmění ani to, že vychází ze skutečných událostí a je silně autobiografický. Ale i kdybych pominul ideologii, stále se jedná o hloupý, v závěru nabubřele tezovitý a špatně odvyprávěný film, který je manýristický ve snaze prohudbit se až do konce, ale na kterém stojí za pozornost typově velice dobře obsazení herci a evokace Anglie let minulých. Jenže tenhle britský film, přestože ho otvírá a uzavírá montáž záběrů vystihující zemi, nepodává žádnou zprávu a selhává. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • V 8. minutě, když jde malý Shaun ze školy, hraje v pozadí skladba „Tainted Love“ od britské kapely Soft Cell z roku 1981. (Trajektt)
  • Thomas Turgoose nikdy předtím nehrál, byl dokonce vyloučen ze školního divadelního kroužku. Za účast na konkurzu si vyžádal 5 liber. (don corleone)
  • Film je silně inspirován mládím režiséra Shane Meadowse, který vzhlížel ke staršímu skinheadovi, jako malý kluk. Ten ho přizval do své party a staral se o něj jako o svého syna, hodně scén je inspirováno životními zkušenostmi režiséra. (don corleone)

Reklama

Reklama