Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrdinka ve filmu převážně běhá, bulí nebo do něčeho vráží. A je neskutečně protivná. Neumí se vypořádat s city, reaguje hloupě. Způsob, jakým nakládá s nečekaným darem, je absolutně pitomý. Závěrečné vysvětlení a zakončení je nesmyslné a nechá víc otázek než odpovědí. Včetně toho, že by vůbec nefungovalo. Vážná doprovodná hudba mě k tomuto typu příběhu přišla rušivá. SHRNUTÍ: Takhle vypadá názorná ukázka neschopnosti naložit se zázrakem. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Krásný film, teochu smutný, ale to všechny romantiky. Polovinu jsem si řikal, proč získal tolik cen, ale teď už to vím. Na filmu je nebezpečná jen jedna věc. Díky filmu se mění naše gesta a chování dle obrazu dáné kultůry. Anime je tím obzvláště nebezpečné, protoźe nevychází z reality. Nikdo se nechová jako v anime, ale jeho sledováním se postupně v některých situacích začneme chovat podobně, ne-li stejně. Národ by neměl zapomenout na vlastní gesta a chování, ale postupně se tomu nedá zabránit. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Osobitá a ryze originální adaptace klasického románu pro dívky od Jasutaky Cucuiho se namísto převyprávění předlohy vydala cestou volného pokračování, které ovšem dokonale aktualizuje prvky původního díla pro dospívající dívky z nového tisíciletí. Ostatně sám Cucui ji v jednom rozhovoru nazval vyloženou druhou generací své knihy. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, který postupně nezávazné pohody přituhuje šrouby až k hutnému dramatu. Získávalo si mě to sice pomaleji, ale nakonec jsem si všechny tři charaktery oblíbil. Velmi slibné téma, solidně zpracované, s pár zajímavými zvraty, ale to je i kámen úrazu. Skončit ten film, v jeden inkriminovaný moment, řekněme čtvrthodinu před koncem, asi bych šel na plnej. Takto to sice je taky dobré a má to pár zajímavých myšlenek, ale nepůsobí to tak silně jak by mohlo - aspoň na mě. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Holčina cestuje časem, aby řešila teenagerské problémy své a svých kamarádů. Napravení jednoho problému však znamená, že se něco pokazí jinde. První skoro hodina byla neskutečně pomalá a nudná, potom se události trochu rozjely, ale i tak jsem celou dobu po očku sledoval čas do konce, abych měl film konečně za sebou. Pozitivní slova nemám ani pro animaci, která byla místy velmi jednoduchá a ničím zajímavá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)

Reklama

Reklama