Reklama

Reklama

Jakmile záchranáři David Vaughn a Victor Hernandez obdrží volání o pomoc od mladé dívky Libby, okamžitě vyrážejí na cestu. Když se ale pokoušejí na odlehlé benzinové pumpě pomoci dívčině matce, objeví se společnost, kterou zde rozhodně nečekali. Lidé, co je násilím odvlečou pryč, se později představí jako členové podivné sekty Quanta, vědci, filosofové a matematici, kteří věří, že právě odhalili blížící se konec a zkázu světa. Prý už zanedlouho přijde meteoritická smršť, jež vyhladí vše živé na planetě. A pouze oni, vedeni tajuplným Učitelem, dokáží lidstvu napomoci povstat zpět z popela. Oběma užitečným mužům nabízejí možnost vstoupit do jejich řádu. Ale zatímco Vic přijímá, nedůvěřivý David je vůči svým věznitelům, mučitelům a jejich symbolům ostražitý. Brzy se ukáže, kdo měl pravdu v nervy drásajícím, okultním hororovém thrilleru režiséra Daniela Myricka, jednoho z tvůrců kultovní Záhady Blair Witch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Wally 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic moc nečekal a o to mileji jsem byl překvapený, protože byl docela zajímavý. Sekta působila docela depresivně. Až mne vytáčelo, jak se někteří lidi jsou schopni nechat zmanipulovat....o to překvapivější byl úplný závěr filmu...ten mne pobavil :-) Žádný zázrak, ale slušný film. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Komentář možná obsahuje spoilery. Ale sám vím hovno co ve filmu šlo. Ale co mě na tomhle filmu nejvíce nasralo je konec. Jak já nesnáším když se nakonec ukáže že zlý měly pravdu. Jinak je to naprosto nudná báchorka o unešených lidí kteří věří/nevěří že bude konec světa. Je to šílené klišé a strašně jsem se nudil. Hlavně mě nudily scény kdy se řešilo jestli věří těm pošahancům nebo ne. Samozřejmě jeden z nich nevěří a jeden z nich je hned po pár minutách totální fanatik. Pro mě je to sračka. Myrick zklamal maximálně. Aspon si to ale po pár let vylepšil. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli pracuju s tím, že záchranáře museli unést, aby nic neprozradili (co by asi taky mohli prozradit i tak?), tak přece nemůžu začít film vystoupením druhého nejvyššího muže sekty v televizním rozhovoru! Takže o jejich existenci věděli všichni, kdo pořad chystali plus pár milionů diváků, jenže důvodem únosu je, aby nic neřekli. Vše matematicky spočítané, ale jestli se mohou, nebo nemohou připojit, to Učiteli jasné až tak není. A tyhle nikoliv drobnosti mne vytáčely. Protože když domyslím celé pozadí, tak sice chápu, že režisér chtěl mít efektivní konec, ale nějak zapomněl, že k němu musí taky logicky dojít (zvlášť když má film jako hlavní téma matematiku a vzorce). Celé to pak na mě působí jako narychlo spíchnutá historka, která sice má sem tam slušnou kameru (záběr na mraky, hory v pozadí, krajinu, a ostatně i ta určitá úzkost z těch podzemních chodeb), dobrou hudbu, snaží se napínat, jak to jde, ale v celku z toho vyleze jen nablýskaný šunt. Vážně se s tím dalo pracovat daleko víc, hlouběji (jak žena přežila?, jak jí Učitel ovládal myšlení?, jak věděl detaily životů obou mužů, taky je vypočítal nebo co? apod.), aby to nevypadalo jako natahovaná historka Krajních mezí, ale nestalo se. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Dovolím si poopraviť komentár J*A*S*M(a), ktorý píše, že film " uviazol niekde na polceste ", pretože podľa mňa film uviazol niekde v hajzli ( tam sa tiež dobrú chvíľu točil ) a to vďaka producentom, ktorí dobrý scenár zveria do rúk dnes už impotentnému režisérovi a profesionálnemu amatérovi v jednej osobe. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

No dobrovolně přiznávám, že sem se na to koukala jen kvůli tomu, že žeru Johnnyho Messnera. Docela slušná atmosféra a (nechutně sektařská) dobrá hudba. Ale vzhledem k námětu si myslim, že z toho šel udělat mnohem zajímavější film. Překvapila mě slušná dymanická kamera, ovšem v naprosto nelogických okamžicích, a když by to chtělo kapku vygradovat, tak nic. 65 % ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama