Reklama

Reklama

František Nebojsa

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1983, 10 min

Obsahy(1)

Trochu strašidelná pohádka Jana Wericha pro dospělé v kresleném filmu Vladimíra Merty.
Animovaná pohádka Jana Wericha pro dospělé, o Františku Huťáskovi, který se neuměl bát a i když prožil noc ve strašidelném hostinci, bát se nenaučil. Humorná pohádka, kterou s kouzlem sobě vlastním vypráví Jan Werich. Animovaný snímek natočil Vladimír Merta v roce 1984, výtvarníkem byl R. Štorkán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak trochu strašidelná pohádka Jana Wericha pro dospělé i děti v kresleném filmu Vladimíra Merty (autor hudby k Lakomé Barce a pozdějšímu Fimfáru). Za zrodem toho všeho stál Vladimír Merta, který v roce 1983 přišel na nápad spojit animovaný film s upraveným Werichovým vyprávěním z desky. Františka Nebojsu (pozměněný titul kvůli Mertově první verzi), však o pár let natočil i mladý nadějný tvůrce Aurel Klimt společně s Vlastou Pospíšilovou a Fimfárem. Tu novější verzi jsem ale bohužel neviděl. Film sklidil i jednu cenu a to Čestné uznání - Gottwaldov 1984. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Franta Nebojsa se nenaučil bát ani po večeru, který musel ztrávit v úterý (den, kdy strašilo) v hostinci, kde se ho duchové pokoušeli zabít, snad to příště výjde... 85% ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná pohádka o chlapci, který se neuměl bát a vyhnal strašidla z hospody. Pěkně naanimované, hlas Jana Wericha. Mnohem víc se mi sice líbila pohádka O líném Honzovi a V čertích službách, ale taky to není špatné ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kraťoučká pohádka, která tak trochu, jen slaboučce, paroduje nebo zdospěláčťuje klasickou pohádku o Nebojsovi. A když se k tomu přidá osobitý projev Jana Wericha, stojí za to ji zhlédnout. ()

Reklama

Reklama