Reklama

Reklama

Peripetie zpěvu

Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1985, 11 min

Obsahy(1)

Vtipná animovaná „přednáška" Jana Vodňanského na téma zpěvu i různých podob pop průmyslu (Česká televize)

Recenze (4)

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Někdo chce kritizovat hudební průmysl, ale své "dílo" zprasí takovým způsobem, že je nakonec kritizován sám a původní, byť velmi zajímavá myšlenka, zaniká v otřesném zpracování..v tomto případě v animaci.. Jak tu všichni 4 lidi píšou, animace je opravdu dost otřesná i na to, že je to dílo poměrně "mladé" - i takový starší film "Hokej je hra" ze 78' je nespočetněkrát lepší než toto, nejen že přes Jiránkovu "jednoduchou" animaci (někdy je méně, lépe) je vše snadno pochopitelné a vtipné, ale divák se ani neztrácí v tom, co tím chtěl autor vlastně říct. Bohužel z tohoto nejsem moc moudrý a nějak nemám chuť se na to pokoušet dívat znovu, abych to pochopil. I když jsem měl chuť dát "odpad", tak dávám jednu hvězdu alespoň za ten nápad. ----- Zde bych spíš než doporučení ke shlédnutí napsal, že je to jen na vlastní nebezpečí.. ()

Stegman odpad!

všechny recenze uživatele

Kreslenou satiru na hudební průmysl, z jejíhož výtvarného pojetí je mi úplně na blití, hodnotit líp by byl prostě nesmysl. ()

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Jakkoli je kritika hudebního průmyslu námětem odvážným a záslužným (my nezávislí se samým vzrušením hned napřímíme na židličkách), zde pokulhává nejen forma ale i samotný obsah. Rok vzniku neomlouvá. Animace je tak odporná, že i kdyby byla o polovinu míň odpornější, furt by byla odporná. Jdu si raděj pustit rádio. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama