Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V americkém dobrodružném dramatu režisérky Nadii Tassové sledujeme osudy devítileté Felicity Merrimanové (Shailene Woodleyová), která v roce 1775 žije se svou patriarchální rodinou v koloniálním městečku Williamsburg ve Virginii. Dívenčin otec (John Schneider) tu vede obchod, zatímco maminka (Marcia Gay Hardenová) se stará o rodinu, k níž patří šestiletá sestřička Nan a učeň Ben. Ten sní o dni, kdy americké kolonie vyhlásí nezávislost a odtrhnou se od Anglie. Když Felicity zjistí, že majitel krutě týrá krásného, ušlechtilého koně, získá si jeho důvěru a pomůže zvířeti k útěku. Její novou přítelkyní se stává Elizabeth (Katie Henneyová) a jak se rok přibližuje k vánočním svátkům, dívenka osvědčí svou odvahu a věrnost v dobrodružství, jež se točí se okolo její rodiny, přátel i nastávající revoluce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Velmi rodinná pohádka plná již otravných klišé jako "jsem dívka, doba mi zakazuje dělat to co dělají kluci, ale já to chci!", " "chudák poník, majitel je na něj zlý, přivlastním si jej!" případně "jsi úplně jiná než tvá sestra, která je nám milejší!". To jsou ale klišé každé druhé pohádky a jakkoliv to jsou mínusy, stále nepřebijí pluska. Na filmu se mi líbila myšlenka jednoty rodiny s odlišnými politickými názory, což bylo skvěle zpracováno, dokonce i v rámci zasazení děje. Válka za nezávislost je zajímavé téma, je ale pravda, že některé odkazy a reference na dění byly natolik okatě, že jsem měl někdy tendence převlíct se za amerického domorodce a vycházet do moře nějaký čaj 😇 ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Spíše než rodinný film je to film pro-rodinný. Druhá polovina 18. století. Felicity vyrůstá v krásné rodině, kde panuje nejen vzájemná láska, ale i autorita matky a především otce a poslušnost dětí. Mnoho dnešních dětí by jí mohlo takový domov závidět. Dnes, když se musí vést poněkud zoufalý a občas beznadějný boj za to, že rodina je máma, táta a děti, se takové rodině říká patriarchální :-)) Tenhle film má mé vřelé doporučení a velmi silné 4*. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama