Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (606)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nové směřování DC studia se mi opravdu líbí. Shazam je svěží a plný vtipů, přesně tak jsem si ho přál. Film si neustále střílí z dalších DC hrdinů. Rozjezd je sice pomalejší, ale i sledování toho, jak se Billy učí ovládat své schopnosti je vážně sranda. S tím mu pomáhá jeho pěstounský kámoš Freddy, který má všechny superhrdiny nastudované. Jak říkám, humor je silná stránka filmu. Horší už je to se záporákem. Mark Strong se sice snaží, ale moc zajímavý není. Zato Zachary Levi je v titulní roli super. Je vidět že si to vážně užívá. Film ani nevypadá moc levně. Své fandy si jistě najde. Potěšila i mi Shazam Family a spousta dalších odkazů. Určitě se těším na 2. "Nějaký kluk nám čajznul vysílajdu." :D ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Děsně otravný film! Prvoplánově, lacině a hloupě se řeší zapadnutí do rodiny, přestože to se nakonec odehraje bleskurychle. Odpuzoval mě také nejenom suprhrdinský kostým hlavního hrdiny (pláštěnka jak pro princeznu z české televizní pohádky), ale hlavně jeho projev. Přibližně čtrnáctiletého kluka (tudíž puberta) ztvárňoval jako chichotající se nebo vyděšenou osmiletou holčičku. Ani ostatní herci kromě přehrávání a prázdných gest nic nepředvedli. Příběh postrádal smysl a příšery vypadaly spíš legračně (ta jedna dokonce jako rozevřená zubatá pí.. (intimní dámská partie)). SHRNUTÍ: Když je superschopností superhrdiny hlavně supertrapnost. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

K mému nezměřitelnému údivu jsem nesmírně příjemně překvapen. Jako by tento film snad ani nebyl z dílny DC. Naprosto odlehčená a nečekaně vtipná záležitost. Snad jen toho análního průzkumníka Ashera Angela (už jeho jméno smrdí odpornou cukrovkou) by to chtělo vyměnit za někoho, kdo alespoň vzdáleně působí heteresexuálním dojmem. Kvůli obsazování podobných metrosexuálních dětí získávají potom mladá děvčátka celoživotně deformovaný sexuální vkus a nenechají se v pozdějším věku zlákat na vysportovanou mužskou postavu a vysoký intelekt. Zachary Levi byl naprosto boží přerostlé dítě. Celý snímek provází humor, který ocení zejména děti všemožných věkových kategorií, ale lze si všimnout i mnoha nenápadných vtipných narážek pro ty starší z nás, takže je to ve výsledku film pro všechni diváky, kteří nejsou přemoudřelí pičusové. Já se zkrátka velkou část stopáže úžasně bavil. Mark Strong byl v roli oldschoolevého záporáka také velice zajímavý. S příběhem jsem také neměl žádný problém. Kdyby si tvůrci dali více záležet s obsazením toho otravného dětského homosexuála, možná bych na moment zauvažoval i o plném hodnocení. Vydařená záležitost a ten správný směr, kterým by se mělo DC vydat, aby alespoň mohli existovat současně vedle Marvelu, který je přeci jenom někde trošku jinde. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerná DC zábavka, ktorá je určená pre mladšiu generáciu. Výber príjemných detských hercov i moderných vtipov poteší. Niekedy však vtipnosť príliš šľape na pílu a na miesto nejakého deja ponúka sériu účelne vtipných skečov za sebou. Človek už potom len čaká na pokračovanie príbehu. Takto sa všetka suspense vytratí (ak nejaká bola). Kamera celkovo nezaujímavá, ničím nezaskočila a hudba veľmi priemerná. Napriek tomu, však tento film má byť iba samoúčelná zábava a to sa podarilo. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Viděno v kině (2D dabing). SHAZAM! Je další součástí DC filmů. Trailer mě moc neuchvátil, ale přeci jenom jsem byl zvědavý, jaké to asi bude. Rozhodně se z toho nakonec stala nadprůměrná a neškodná jednohubka. Na víc shlédnutí to asi nebude, i když já se k tomu určitě ještě někdy párkrát vrátím. Největším kladem je skvělé obsazení dětských (už tedy dospívajících) postav – zahrané to bylo moc hezky. Zbytek filmových aspektů jako je příběh, záporák atd – to už bylo vedlejší, včetně akce, která zde byla vcelku obyčejná a vsunutá zde už jen tak z nutnosti pro potřeby snímku. Schopnosti superhrdiny byly celkem jednoduché, ale hezky se na to dívalo. Byl to takový vtipný Superman, co k tomu dodávat ? ;) Po komediální stránce to působilo docela dobře, najde se tu pár vtipných momentů a i hlášek. Finále už trochu postrádá tempo a nijak extra napínavé to není, ale nevadí. Záporák mě moc nebavil, ale tak bylo to pojato takovým rodinným a dětským způsobem takže to nevadí. Hudba byla obyčejná, ale dostačující. Říkal jsem si, že dám lepší 3*, ale nakonec štědře zaokrouhlím na slabší, ale zaslouženou čtyřku. Pokračování si myslím ať radši nevznikne. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • Čaroděj Shazam (Djimon Hounsou) při setkání s Billym Batsonem (Asher Angel) zmíní dřívějšího držitele moci šesti bytostí. Nemyslí se tím nikdo jiný než Teth Adam, lépe známý jako Black Adam. (Mikahu)
  • Na začátku filmu otec se syny dostanou smyk a auto zůstane stát podélně ke krajnici silnice. V dalším záběru je auto posunuté a postavené kolmo do silnice tak, aby do nich mohlo z boku nabourat jiné auto. (Seffi)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama