Reklama

Reklama

VOD (1)

Romantické drama popisující cestu dvou dánských partnerů, Christoffera a Maji, do Prahy. Ta pro ně není jen starobylým městem, ale také místem, kde je zakořeněno myšlení bývalého východního bloku. Setkání v Praze je příběh o svatbě na hranici rozchodu a staré lásce, která se stále proměňuje, zakořeňuje, je zapomenuta a na konec znovu objevena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Smok 

všechny recenze uživatele

V roku 2006 je tento dánsky pohľad na európsku metropolu viac ako na pováženie. Alebo to mal byť pokus o recesiu? Ako by sa asi cítili dáni, keby niekto natočil film, kde by tvrdil, že H.Ch. Andersen bol nór a Malá Morská Panna má otváracie hodiny len v utorok? Taktiež finálna (***pozor SPOILER***) scéna rozvratu základnej stavebnej jednotky dánskej spoločnosti - dánskej rodiny, ktorá sa odohrávala za mohutnej asistencie rómskeho publika pôsobí priam detinsky. Celkovo sa jedná len o komornú rodinnú drámu, ktorá po čase aj tak už len nudí. Švédska trojka v tomto prípade Olemu stačí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Excelentní až mrazivé drama dvou rozcházejících se manželů na pozadí Prahy, kam manžel přijíždí se ženou vyřídit pozůstalost po svém otci. Po 25 letech ho vidí- mrtvého. K tomu řeší nevěru a pravděpodobný odchod své ženy. Společně ještě hledají styčné body, východiska z patové situace. Zkoušejí k sobě hledat cestu. Oficiální text distributora psal někdo, kdo film asi ani neviděl. Přítomnost Prahy a českého prostředí může být v mnoha směrech rušivá (pro některé i urážlivá), sám však vím, že nás takhle cizinci podobně vnímají (to rituální oblékání do rakve je samozřejmě nadsázka), je však dobré se soustředit na psychiku postav. Je skvěle propracovaná, vývoj Christopherovy postavy mne fakt dostal. Naděje umírá poslední...80% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je originální jako jídelníček prasete. Pro nás obyvatele Prahy má film jísté plus díky exteriérům ve kterých se film natáčel i když tady když budu hnidopich, můžu se tady chvástat několika úlety, jako že v uličkách Starého města není ani živáčka. To leda tak v hodně divokým snu, ale ok hážu na tyhle kraviny bobek. Co mně mrzí, že scénář vyjma dvou, tří emotivnách scén neumožňuje, aby se Mads mohl rozehrát k nadprůměru, protože na tohle mu fakt stačí totální herecký standart. Zavidím Bořivojovi Navrátilovi a Janě Plodkové, že měli možnost mít s Madsem svoje scény, takovou hereckou zkušenost bych si jako herec nechal taky líbit. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude lepší. Tedy naše vlast a Praha jsou tu zobrazeny vcelku věrně - dovedu si představit všechny ty situace, obzvlášť obsloužení pivem po objednání kávy byla trefa do černého. Ale kromě Prahy a Mikkelsena tenhle film nemá mnoho co nabídnout. Obě ženy jsou velice zajímavé, a i když Plodkovou budu určitě sledovat, Stengade byla zajímavější a lepší. Ovšem děj je dost chabý a zvlášť ke konci rozbředlý. Konec samotný jsem teda vůbec nepobral, připadal mi naprosto bezobsažný. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy mi Madse nebylo tak líto! Zpočátku poměrně slibně se rozvíjející děj s jednoduchým, ale příjemným hudebním podkladem, celkem obstojnou atmosférou a pěknými záběry známých pražských lokalit se pomalu přetavuje v nepříliš hodnotný výtvor se střídavě slušným, klišovitým a příšerným scénářem a párkrát se dokonce zvrhne v tak trapně nemístnou polofrašku, až se tomu skoro ani nechce věřit (právníkovo "vyznání", zpívání v baru,...). Navíc Navrátil se do své role naprosto neuvěřitelně nehodí! A chudák Mads táhne celý tenhle podivně nevyrovnaný snímek úplně sám, přičemž působí podobně jako výstavní bejk, za kterýho zapřáhli valník hnoje. Takže právě a pouze díky jako vždy výbornému Madsovi ze zpočátku zamýšlených 4* neklesnu ještě níž. Každopádně hrozná škoda. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Restaurace, kterou Christoffer (Mads Mikkelsen) navštíví po odchodu z patologie a ve které si dá pivo, je Chemik v Kralupech nad Vltavou. (yurasch)
  • Byť se film odehrává v Praze (a valná část se tam i natáčela) tak pro nemocniční prostředí si štáb vybral nemocnici v Kladně a hádka Christoffera s Majou byla natočena na nechvalně známém mosteckém sídlišti Chánov. (rawboy)

Reklama

Reklama