Reklama

Reklama

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

(seriál)
  • USA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (více)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nějak rozmohl styl natačení seriálů podle úspěšných filmů na pokračování. Viděl jsem kousek seriálového Bladea a to byla taková hrůza, že jsem to po 10 minutách vypnul. Možná se na to ještě někdy podívám. K seriálovému Terminátoru jsem přistupoval nějak podobně, že půjde o bullshit nevídaných rozměrů. A nutno podotknout, že jsem se velice mýlil. Tento seriál je docela povedený. Samozřejmně filmovým Terminátorům, se to nemůže absolutně vůbec rovnat, ale v rámci možností je toto opravdu vydařené. Seriál nikam nepospíchá! Hezky pekně pomalu se rozjíždí a to pravé tempo chytne až tak od 5. dílů. Je dobré sledovat události, které se stali během Terminátorem 2 a Terminátorem 3, i když je pravdou, že pravý fanoušek této (zatím) trilogie najde v tomto seriálu mnoho nesmyslů, které se bohužel vyskytly ve scénáři, ale nejsou to nesmysly nijak hrozné, že by se to muselo zavrhnout. Akční scény jsou na seriál uspokojující, ale mohly by být určitě lepší. Herecké obsazení je celkem slušné. Thomas Dekker coby John Connor je docela v pohodě. Summer Glau v roli ochránkyně Johna Connora je dost dobrá a hlavně se nejedná o žádnou top modelku, což je jedině dobře. Určitě potěšila účást Briana Austina Greena, který se opět chytl seriálu, jehož by se měl stále držet. Ale co němůžu překousnout je Lena Headey, coby Sarah Connorová. To je hrůza!!! Co se hereckého výkonu týče, tak něco toporného jsem už dlouho neviděl. Na tuto roli se prostě nehodí!!! To už by se mi snad líbila i více Sarah Clarke (známa jako Nina Mayers z 24 hodin). A taky docela co mi vadilo, tak bylo pouhých 9 dílů z první řady. Dlouho jsem přemýšlel, jaké dám hodnocení. Tři * a nebo 4*??? Docela dilema!!! Nakonec dávám slabší 4*, ale věřím, že další řada (nebo snad řady?) mi dokáží, že jsem dal právem takovýto počet *! Docela se už těším na září, kdy se rozjede druhá řada! ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Toto nemá s Terminátorem 1, 2, 3 absolutně nic společného. Možná jen náznak příběhu. Jestli to chce někdo porovnávat s filmem, nedovedu si představit tomu dát víc jak 0 hvězdiček. :-) Ale T:SCCH je hlavně seriál, který sám o sobě neurazí. Má velmi povedené efekty, dokonce (čehož jsem se bál) je tam i dost zabíjení. Naštěstí. Chybí mi tam však necitlivost jednotlivých strojů, kteří ty lidi prostě ve většině případů nechají naživu... :-) -Pozitiva- : Hodný terminátor, zlý terminátor, Derreck, vcelku zajímavý příběh. -Negativa- : Největší negativum je sama Sára Connorová, protože to je ubrečená, psychicky narušená kačena, která musí trpět, aby ochránila ostatní kolem sebe. Jak už jsem řekl, s filmovou předlohou nemá společného nic. Ani konečky vlasů. Další negativum je nejspíš nelogičnost některých věcí, které se tam dějí. Zdravej člověk by udělal to a to, ale oni ne, oni to musí udělat složitě. :-) (Holka ležící v márnici na stole (mrtvá) hejbá břichem nahorů dolů, jako by se nic nestalo. Tohle si mohli odpustit....) Negativ je víc, ale vcelku zajímavý příběh mnoho těchto chyb vynahrazuje. (Neříkám kvalitní, ale zajímavý). Takže dávám 2,5* ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Vseobecne nemam moc v lasce serialy, ktery se neradi do zanru sitcomu ci komedie. Uz vubec nemam rad sci-fi serialy posledni doby, ale tohle ma v sobe kouzlo. Serie Terminator je jedna z mych nejoblibenejsich a vzdy, kdyz se chysta neco noveho, ocekavam to s otevrenou naruci... Po prvnich trech dilech to vypada vice nez dobre... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ďalší dávny seriálový rest za mnou. Prvá séria je krátka, dynamická a akčná, takže nevadí, že je to totálne blbé a v akcii to často cituje pôvodné filmy, len v horšom lacnejšom prevedení. Najviac sa mi páčilo herecké obsadenie. Lena Headey je po Linde najlepšou Sárou. Thomas Dekker ako John je tiež ok. Summer Glau je sexy. A finále je celkom vydarené. Takže prvá séria je pozerateľný priemer, ktorý ma bavil viac ako posledné 2 filmy. V druhej sa to ale všetko posralo. 22 dielov mi pripadalo nekonečných. Síce pribudlo množstvo vedľajších línií a už to dejovo nebolo furt len o hone zlého terminátora na Connorovic famíliu, ale aj nejaké tie tajomné pikle, ale väčšina z nich bola hrozne nudná a nezmyselná. Otvorené finále bez akýchkoľvek vysvetlení tiež dosť naštve. V tejto sérii ma úplne prestala zaujímať Johnova línia. Akcie bolo málo a bola na mizernej úrovni. Jediné, čo ma držalo v napätí bola úloha terminátorky typu T1000 a jej pikle v podaní mojej obľúbenej speváčky Shirley Manson. Ale až do konca sme sa vlastne nedozvedeli o čo jej išlo. Takže výsledný dojem je na hovno. Keby som to vzdal po pilote ako v dobe premiéry, tak by som o nič extra neprišiel. Ako celok to je za slabých 3/10. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Pilotni dil by mel divaka k serialu pritahnout...zel se to nejak nepovedlo a pilot je ze zatim trech dilu tim nejhorsim. Nicmene, hura pro fanouska a divaka, druhy dil je mnohem lepsi a treti graduje jeste vys a ja pevne verim, ze dalsi a dalsi dily se jiz nenechaji zahanbit (vzhledem k malemu rozpoctu se filmari fakt snazi). Lena Headey ma svuj styl, nelze ji srovnavat s Lindou Hamilton, ta uz mela tvrdy a nekompromisni vyraz ve tvari, kdezto Lena dokaze byt jak tvrda, tak i velmi nezna a citliva... Summer Glau jako Terminator-ochranar, prekvapila a herecky vykon je rovnez vyrovnany, nektere hlasky s kamennym vyrazem ve tvari jsou uzasne, vtipne... Thomas Dekker jako John rovnez divaka neurazi, lec uz neni tak vyrazny, jako vyse zminene herecky. Uz se tesim na dalsi dil, zatim davam 4*, protoze verim, ze si tento trend serial jeste nekolik dilu udrzi (pokud ne, zkrouhnu na 3*), nicmene ti, kteri tady dali jednu * by meli sve hodnoceni prehodnotit!!! 4. dil nezklamal a pokracuje v nastavenem tempu predchozich, tenhle serial se mi vazne zacina zamlouvat! 5. dil ***, 6. dil naprosta bomba *****. ()

Galerie (304)

Zajímavosti (19)

  • Terminátorka Summer Glau je ve skutečnosti o šest let starší než Thomas Dekker, který hraje jejího "vrstevníka" Johna Connora. Summer je také pouze o osm let mladší než Lena Headey, která hraje Sarah Connorovou, a v seriálu před nezasvěcenými předstírá, že je matka terminátorky Summer Glau. (Toshio)
  • Jako vzor pro Jadernou elektrárnu Serrano Point posloužila elektrárna v El Segundo, CA. A jelikož to není jaderná elektrárna, chladící věže byly dodány v post-produkci. (reqiuem)

Související novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Reklama

Reklama