Reklama

Reklama

Iraq for Sale: The War Profiteers

  • Velká Británie Iraq for Sale: The War Profiteers

Obsahy(1)

Dokument se zabývá problematikou najímání privátních společností americkou vládou během druhého válečného tažení Irákem, kdy si jich USA externě najaly ohromné množství (z těch nejznámějších například Blackwater, CACI a Halliburton). Jejich činnost sahala od oblasti dopravy materiálů přes stavby až po vyslýchání a mučení vězňů. Působení těchto firem bylo po všech stránkách méně transparentní než aktivity vládních sil. Jejich zaměstnanci často nebyli dostatečně vyškoleni, kontrolováni, ale ani chráněni. (ybuko)

(více)

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden z ďalších, “nádherných” dokumentov, ktoré pomerne solídnym spôsobom poukazujú nato, prečo Amerika potrebuje vojnu (návrat k Iraku). Množstvo súkromných spoločností, na čele ktorých stoja bývalí, vysoko postavení členovia armády či iných ozbrojených zložiek, ktoré čerpajú brutálne dotácie od štátu a tak zarábajú ťažké milióny. Samozrejme, nie len tak pre nič za nič, ale napríklad aj za vykonávanie špinavej práce, ako mučenie podozrivých a podobne - BEZ NÁSLEDKOV. Čo sa týka strát na životoch, na počtoch nezáleží, pričom v závere už sa sa strieda jedna absurdita s druhou. Treba vidieť. No na Markíze ťažko. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Pěknej dokument o privatizaci války v Iráku. Americká okupační armáda potřebuje zázemí, stavby, PHM a další věci, tak proč by jim to nezprostředkovaly soukromý firmy ze státních zakázek za prachy vypláchlejch daňovejch poplatníků. Jenom nechápu, čemu se diví příbuzní zabitejch civilních zaměstnanců. To si jako myslej, že když vpadnou do cizí země bez jakýhokoliv důvodu, že je tam budou vítat? No nebudu to rozmazávat, jen ať tam okupanti shořej. 75% ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Lidé řekli, že položili svoje životy. Já vás ujišťuji, že nepoložili své životy. Jejich životy jim byly ukradeny. Protože oni křičeli, že nechtějí umřít!" Konkrétní příklad, proč je válka pro zájmové skupiny tak finančně výhodná a jak ve skrytu války rozkrádat veřejné pěníze. ()

LB-goulem 

všechny recenze uživatele

Dokument zajímavý, nicméně pro ty, kteří se o problematiku války v Iráku a celkové chování USA a vybudování NWO zajímají, není dokument z hlediska obsahu informačně přínosný a už vůbec ne překvapující. ()

Reklama

Reklama