Reklama

Reklama

Thomas Archer má v životě všechno, co by si mohl přát - krásnou ženu, dobrou práci a milovaného syna. Poté, co do jeho domu vnikl nezvaný host, který zabil jeho syna, znásilnil a krutě týral manželku, se jeho poklidný život ocitá v troskách. Jeho žena je z toho psychicky na dně, stále v něm vidí svého syna a to ho přivádí k šílenství. Má strach, že o ni přijde a zůstane sám. Policie si s případem neví rady, a proto Archerovi jeho terapeut doporučuje tajnou agenturu, která se specializuje na hledání nebezpečných zločinců. Rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Ve chvíli, kdy je konečně na stopě synova vraha, však musí čelit rozhodnutí, které má pro něj zničující důsledky. (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

pekas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zklamal na celé čáře. Začátek se příšerně táhne, a hlavně vše co se stane je dopředu čitelné. Když dojde na akci, je to opět slabota, padouši zůstávají stát ve dveřích, aby se hlavní hrdina, který udajně neumí zacházet se zbraní do nich mohl trefit. Til Schweiger, na kterého jsem se docela těšil hraje, co mu role dovolí - je hustej. Jak psal někdo přede mnou, posledních pár vteřin je asi nejlepších z celého filmu. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Thomas Archer (Ron Eldard) je šťastný muž,milující svou ženu a syna. Jednoho dne přijde domů z firemního večírku a najde syna mrtvého a ženu zraněnou. Policie mu nedokáže pomoci a tak se odkáže na psychiatra, který mu doporučí jistou firmu, která je schopna vraha jeho syna za určitý finanční obnos vyhledat. Brzy mu kdosi zavolá a řekne mu, kde vraha najde. Ten je nyní připoután k židli a čeká na Thomasu pomstu. Je to ale skutečně vrah jeho syna???... Příjemný thriller u kterého jsem byl plný očekávání,až to nakonec skončilo tak nějak dost divně. Nechci více prozradit,jen snad že konečná zápletka mohla být o dost lepší. 50% ()

Reklama

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Úplne v pohode film, dalo sa na to pozerať bez toho aby som mal nervy a nevedel obsedieť, pekný, síce niekedy nepremyslený priebeh a prekvapujúce odhalenie na konci filmu, a čo sa mi najviac páčilo ta čerešnička celkom v závere filmu, nájdenie a zlikvidovanie skutočného vraha syna hlavného hrdinu, tak vhodne to uzavrelo film. Ešte ma prekvapilo že tento film je vlastne premiéra Joa Ottinga, myslím, že svoju prvú vec zvládol celkom obstojne. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film měl tři úrovně. 1) Řešil otázku pomsty, 2) Doomovka z PC her, 3) Otázku utopickou. Otázka pomsty je jednoduchá a je to mé téma. Trest smrti ano či ne. Vždy lidem říkám, že pokud jsou pro trest smrti, zda by oni sami byli schopni pachatele zabít a pomůže-li jim to, zabít trýznivým způsobem. Je dle mého totiž jednoduché říct "oko za oko", když má pachatele usmrtit humánní injekce. Myslím si totiž, že aby měl tento čin tu správnou satisfakci, musí pachatele zabít oběť. Je-li otázka postavena takto, chtěl bych teď vidět radikální názory některých. Samozřejmě navazuje otázka utopistická a to, zda mi k mé pomstě bude stačit i tzv. náhradní vrah, který ale není odpovědný za smrt někoho z mé rodiny. Tedy vyvstává otázka: je dobré pozabíjet všechny vrahy a pachatele těžších zločinů? a kdo o tom bude rozhodovat? Je totiž docela možné, že pokud někomu dáme takovou obrovskou moc, aby on prakticky bez spravedlivého (i když jsou chyby i v soudním systému) soudu jen ukázal a my ho s chutí zabili. Kde by byl konec a kdo nám může zaručit, že příště nespočine ukazováček na nás? Co se týče tzv. doomovky, samozřejmě zde bylo hodně scénáristických nedotažeností - např. člověk, který nikdy nedržel v ruce zbraň se mávnutím kouzelného proutku stane prakticky zabijákem. No ale měl dobrého parťáka, který působil opravdu věrohodně. Na druhé straně se nade mnou vznášelo určité šero a co mne opravdu dost dostalo - zvuk ve filmu, myslím tím kovový zvuk zbraní. Fakt dobrá atmosféra. Takže vidíte, že i průměrný (video) film může člověka inspirovat k filozofování. Navíc, je-li člověk dobře dotazován, může i průměrnému toto přinést dost užitečného. Každý totiž nemá na to pochopit náročné filmy, které sice mají poprávu vysoká hodnocení, ale pro některé lidi jsou naprosto neuchopitelné. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil úplnou náhodou, ale řekl jsem si proč ne mělo to celkem zajímavej název a Til Schweiger se mi líbil v Klepání na nebeskou bránu kde se celkem ukázal v dobrém světle, ikdyž je to němec a o těch je známo,že jako herci nestojej za nic. Začátek byl celkem zajímavej, přišlo mi to mix SAW a HOSTEL dohromady, ale pak se to začlo ubírat směrem akčních filmů typu B a níž se seriálovejma hvězdičkama stylu Lamas, Norris apod. chamrať. Konec už na tom byl o maličko lépe a závěrečná scéna hodně vysvětlila a trošku překvapila. Škoda toho nevyužitého potenciálu. Stačilo by trošku lepší herce, režii, scénář a vylepšit prostřední pasáž a možná by to dopadlo podstatně lépe. Proto dávám tolik kolik jsem dal. Škoda. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Krátce poté, co The Man (Til Schweiger) zabije jednoho z maskovaných mužů, si bere jeho zbraň a posléze vyměňuje její zásobník, ačkoliv ten si od mrtvého nevzal a u sebe, jak je z filmu patrno, po celou dobu žádný neměl. (Conspi)
  • Když se Thomas Archer (Ron Eldar) ve filmu zmiňuje o tom, že nikdy dřív z žádné palné zbraně nestřílel, je jeho následné použití pistole a kulovnice se zkušeností ostříleného pistolníka vskutku napováženou. (Conspi)

Reklama

Reklama