Reklama

Reklama

Na venkově, v malém městečku The Cake Eaters, žijí dvě propojené rodiny, které se musí vyrovnat s láskou a ztrátou. Otec rodiny a místní řezník se musí vyrovnávat se ztrátou své manželky Ceci. Jeho nejmladší syn Beagle pracuje v místní střední škole v bufetu, nejstarší Guy byl několik let pryč na cestě za svým snem stát se rockovou hvězdou, kvůli tomu ale prošvihl matky pohřeb. Beagle touží po dívce jménem Georgia, která je ale smrtelně nemocná. (poz3n)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočené romantické drama o handicapované dívce, perfektně ztvárněné Kristen Stewart, její matce, babičce a touze přijít o panenství předtím, než zemře. Na druhé straně se odvíjí příběh poměrně nesmělého a nezkušeného mladíka, jeho otce a navrátivšího se staršího bratra, který zmeškal smrt své matky i její pohřeb. Na tomto snímku bych ocenil, jak citlivě a pouze náznakově jsou intimní scény natočeny. Film tak nepůsobí vůbec lacině. Konec je takový poměrně nijaký, avšak svým způsobem vše říkající. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší průměr. Nicméně žádný vzlet do nebeských výšin. Moc bych chtěla pochválit Kristen, která se mi tady líbila a myslím, že svoji roli (nemocné dívky trpící Friedreichovou ataxií, která - jak jsem se dočetla, neb skutečně nejsem znalec - způsobuje těžké poruchy koordinace pohybů apod.) zvládla výborně a jen tak mimochodem, ty dlouhé vlasy jí slušely víc. A jinak to byl takový ten klasický film, kterých jsou mračna - výsek ze života jedné rodiny, komunity... - která má svoji historii a propletené vztahy a všichni dělají, co mohou a vlastně se maj rádi, jak jen to jde a každý se svým životem válčí, jak jen to umí....Nedostavily se žádné potoky slz, ani výbuchy smíchu, hudba byla decentní, herci milí a vše uteklo tak, jak mělo, nic víc, nic míň. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další vlaštovka pro naše tvůrce, že i za malý peníz se dá natočit mnohovrstevnatý snímek. Milé malé drama The Cake Eaters si na nic nehraje, přesto v sobě skrývá mnohé. Smíření, lásku, sny, odpuštění. V malém městečku se totiž bude tmelit i odpouštět. Hlavně pak v rodině místního řezníka, který přišel nedávno o manželku a kterému se z cest za americkým snem vrací po letech starší syn. Jeho rocková dráha zrovna dvakrát nevyšla a s přítomností bratra se bude muset vyrovnat i Beagle, uťápnutý zaměstnanec školního bufetu, který se navíc čerstvě a vlastně úplně poprvé zamiloval. Za kameru se překvapivě postavila herečka Mary Stuart Masterson (Benny a Joon, Pistolnice, Smažená zelená rajčata), která měla štěstí na své kolegy před kamerou. Výkon Kristen Stewart není nějak teatrálně emoční, mladá talentovaná herečka pojala postavu smrtelně nemocné Georgie civilně. A hlavně výborně, což už nejednou ukázala (Útěk do divočiny, Mluv, The Yellow Handkerchief). Citlivé drama se může opřít i o další herecké představitele, za zmínku stojí bezesporu Bruce Dern. Já si tohle nezávislé setkání užil, díky za něj!! ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Film se bohužel neobejde bez několika klišé (stříhání vlasů, rozpažení na motorce, úvodní a závěrečné sekvence "domácího videa") a v principu se v něm vlastně nic neděje, ale právě tahle civilnost a přízemnost působí velmi uvěřitelně a blízce. Potěšující je i fakt, že se jedná prakticky o jedinou roli Kristen Stewart, v níž je nucena opravdu hrát a vcelku ji to jde (dívím se, že nemá našlápnuto k ceně akademie, když hraje postiženou - satira). Je to jeden z těch filmů, co vás nenásilně ponoukne k tomu nestěžovat si nad vlastními útrapami a brát život jaký je, pokud tohle vyhledáváte přidejte si hvězdu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Nadherny film s krehkou a talentovanou Kristen v hlavnej ulohe. Ocenenia za tento film si skutocne zasluzi, je radost sa na nu pozerat. A nielen na nu. Film je obsadeny sympatickymi hercami a co ma vzdy obzvlast oslovi, znie tu vyborna hudba. Tazke zivotne situacie, ludske poklznutia, ale hlavne vztahy lasky, su podane citlivo a nenutene. Po zhliadnuti som ostal plny dojmov, preto hodnotit nemozem inak. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Režisérka při natáčení tohoto filmu spolupracovala s dvěma sestrami, které touto chorobou trpí. Jedna z nich po shlédnutí filmu řekla, že na začátku filmu si myslela, že Kristen touto chorobou opravdu trpí. (Reesam)
  • Poté, co Georgia (Kristen Stewart) stráví noc s Beaglem (Aaron Stanford) a chystá se vstát z postele, je možné vidět otlačený popruh od podprsenky. Údajně ale Georga byla celou noc nahá. (Reesam)

Reklama

Reklama