Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film Julie Delpy (scénář, režie, produkce, hlavní ženská role, střih, hudba, některé fotografie, zpěv závěrečné písně), která dokonce do rolí svých rodičů opravdu obsadila vlastní rodiče. Konverzační vztahová komedie, jejíž hrdinové nejsou zrovna psychicky vyrovnaní a dvoudenní pobyt v Paříži s nimi pořádně zamává. Není korektní k Američanům ani Francouzům, nevyhýbá se hovorům o sexu, jen občas vypadne z tempa. Ale bavil jsem se dobře. ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Taková pseudointelektuální a o vtip se snažící konverzačka, která sice nenudí, ale taky nijak nezaujme. Julie Delpy není Celine z Before Sunset/Sunrise, není tak citlivá a nepouští se do niterně hlubších témat. Snaží se o vtip a jistý nádech intelektu, však ani jedno jí nevychází - ve skutečnosti to diváka až otravuje a věčné narážky na sex nejsou ničím jiným než trapností. Ono to není špatné, člověk ji musí už jen proto, že si to všechno sama napsala, zrežírovala a složila k tomu hudbu (+ do rolí rodičů obsadila vlastní rodiče) trochu obdivovat, ovšem myšlenkově je pro mě takhle dáma někde mimo. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Julie Delpy .. V první hodince jsem se výborně bavil! Richard Linklater je sice cítit na každém kroku (a komu tento styl nevoní, ať jde "čichat" k 1 Night in Paris:-)) a Julie Delpy z něj čerpá jak jen je to možné plus přidává spoustu aktuálních narážek i dalších osobitých střípků. Možná až moc osobitých - bohužel se jí druhá polovina lehce rozpadá pod rukama a ani poctivá herecká práce jejího partnera (výtečný židovský hypochondr Adam Goldberg) nestačí držet tuhle pohodovou vztahovku pevně pohromadě. 70%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Najväčším handicapom 2 days in Paris je permanentná a okatá snaha byť vtipnou a cool comedy. Paradoxne ma až do záverečných titulkov sprevádzal pocit silenosti a pseudointelektuálnej konverzačky. Priemernému dojmu rozhodne prispelo pár vydarených nápadov ( obsadenie Adama Goldberga, aférka matky s Jimom Morrisonom, podivín v metre) a pár geniálnych vtípkov. Ženská postava Marion sa postupne vyvinula do pozície, kde som s Julie Deply prestávala herecky sympatizovať - mladú nezávislačku, neurotickú, so zvýšeným počom ex milencov sa jej presvedčivo stvárniť nepodarilo - chcelo by to aspoň o pár rôčkov menej. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že Julie ma napozeraného Woddyho Allena, Annie Hall a príliš okato sa snaží. Zo všetkého najviac oceňujem vtipne načrtnutú problematiku civilizačných rozdielov a dôveryhodného Adama Goldberga. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie, která vás podvede. Nasednete do Maybachu a psk zjistíte, že se vezete v embéčku. 1) Komedie, založená na rozdílech francouzské a americké mentality, stojí a padá s charismatickými herci, Tuto osobitost jsem postrádal jak u neurotického hypochondra Jacka (Adam Goldberg), tak zejména u afektované ex-Pařížanky Marion (Julie Delpyová, také scénáristka a režisérka). Ty její milence jí prostě nevěřím. Film, pracující s tolika klišé, by měl respektovat jedno z nejdůležitějších - francouzské ženy jsou šarmantní a přitažlivé, i když ne vždy krásné (navíc je to často i pravda)._____ 2) Další slabinou filmu je scénář. První půlhodinu vtipných hlášek vystřídá druhá půlhodina méně vtipných hlášek, za níž následuje další půlhodina zcela bez hlášek. Při herecké a dějové neúrodě jsou hlášky jediné, co zbývá._____ 3) Přestože jsem se zpočátku dobře bavil, tak mi na konci nezbyly než dvě upocené hvězdičky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou americký turista ukáže Jackovi, je Šifra mistra Leonarda od Dana Browna. (houseofwax)
  • Rodiče Marion hrají praví rodiče její představitelky, Julie Delpy - Albert Delpy a Marie Pillet. (hippyman)

Reklama

Reklama