Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Kladne hodnotím v tomto filme len výkon Bena Kingsleyho!Ten bol Boží!!!Nooo...Dobre aj Luke Wilson ako homosexuálny dobrosrdečný kamarát bol fajn ,ale to je už asi tak všetko!Pochybujem žeby sa Tea Leoni po takom pochybnom a krátkom flirte len tak zalúbila....do tak starého chlapa...alebo tie primitívne a trápne dialogy čo tu tie postavy viedli...na smiech....haaaaa....Začiatok bol slušný ,ale ked sa Frank dostal do San Francisca,nestačil som sa čudovat ako primitívne a debilne sa príbeh začína odvýjat!Slušný námet,ktorý ale preskakuje niekde medzi nevtipnou komediou a nemastnou-neslanou drámou!A nakonies je len trápnym ničím!!! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ben Kingsley exceluje v roli zabijáka chlastometra, který díky chlastu zpackal důležitou prácičku a musí odjet na léčení. Ne vše probíhá tak, jak by si představoval – do života mu zasáhne láska, kamarádství, svědomí. Sice ne příliš vtipná, ale úsměvná komedie s pár skutečně vypečenými scénami. Zajímavá příležitost vidět Gándhího v roli zabijáka. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Černá komedie. Nápad je překrásný: Profesionální vrah je na dně a je přitom tak milý, že mu všichni na plátně i v hledišti přejí, aby ve svém boji s alkoholem vytrval a dokázal se vrátit ke své odpovědné práci. --- Zápletka je prostinká a není vlastně důležitá. Všechno táhnou půvabně vtipné černé dialogy, komorní atmosféra - včetně stylové, vhodně zvolené hudby - a neodolatelné herecké výkony. --- Ano, možná by to mohlo být ještě inteligentnější, ještě vtipnější a ještě černější, ale kdo ví? Třeba by to potom už nebylo tak elegantní. Film se asi nestane takovou klasikou jako žánrově podobný The Prizzi‘s Honor (ten má navíc skvělou zápletku a prvky napětí). Je to takový jeho menší, tišší, ale stejně zabijácký bratříček. Vynikající! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tak trochu thriller (mafiánská část), tak trochu komedie (všudypřítomný sarkasmus, opilecké stavy), chvílemi drama (kurz anonymních alkoholiků), sem tam romance...prostě další film ušitý podle indie vzorce, který ale ve výsledku nepůsobí roztříštěně. You Kill Me je celkem příjemný film o zabijákovi-alkoholikovi, který stojí hlavně na skvělém výkonu Bena Kingsleyho a on je taky hlavním důvodem, proč se na film podívat. Není to sice nic originálního, ale je to vtipné a dokáže pobavit. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Příběh je silně přitažený za vlasy, ale to mi v kategorii "zabijácké tragikomedie" vůbec nevadilo. Herecká exhibice Bena Kingsleyho v dobrém slova smyslu, parádní sekundování jeho ženského protějšku, velmi dobře napsané dialogy, rozumná stopáž, jemný černočerný humor a trocha skryté alegorie. Úsměvné vyprávění o jedné trochu neuvěřitelné krizi středního věku, namíchané přesně tak akorát. Vlastně je to o lásce a sedlo mi to velice. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v San Franciscu, v samotném městě se natáčelo pouhý jediný den. (dinamit_1)
  • Ve scéně, kdy se Frank (Ben Kingsley) ukrývá za stromy a Laurel (Téa Leoni) mu stopuje čas, stojí Frank blízko černého auta. Nejprve je SPZ na autě z Kalifornie, po druhé z Manitoby a poté opět z Kalifornie. (dinamit_1)

Reklama

Reklama