Reklama

Reklama

Matrix I

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 1971, 6 min

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

Prvý filmový Matrix je z roku 1971. Zaznamenáva dobové artové možnosti počítačovej grafiky. Všetko v sprievode ladnej klasickej skladby katalánskeho autora Antonia Solera, ktorý žil a tvoril v 18. storočí. Čilautová šesťminútová príjemná záležitosť.  Alebo: aj niečo, čo pôsobí prvoplánovo sťaby šetrič obrazovky, môže byť za istých okolností umením. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se dá dívat dvěma pohledy a ten první pohled není zrovna lichotivý, prostě záležitost, která brutálně zastarala a stejný zážitek vám dopřeje pozorování spořičů obrazovky z windows 95, prostě jen čtverečky, čáry, sem tam kolečno... Ale na druhé straně byla tohle v roce 1970 (!) věc, která představovala technický vrchol a je to de facto obrovský úspěch, už jen fakt, že za tím stojí finance od tehdejšího hegemonu IBM a Caltechu,.. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Videoart z dřevěných dob počítačové grafiky. Na tehdejší dobu to možná byla v uměleckých kruzích bomba, dneska to už asi zvedne ze židle málokterého nadšence do videoartu. Závěrečná část s 3D krychlemi se mi líbila o něco víc, než začátek. Celkově to je dost formální záležitost. Spíš doporučuji Matrix III (1972), ten se autorům vydařil. Zjevně se už s počítačovými mašinkami vyblbli a pokusili se tomu dodat myšlenku. ()

Reklama

Reklama