Reklama

Reklama

Manopsychotisches Ballett

všechny plakáty
Krátkometrážní
Rakousko / Západní Německo, 1970

Režie:

Otto Mühl

Hrají:

Otto Mühl

Recenze (5)

Radko 

všechny recenze uživatele

Film v dvoch častiach zaznamenáva priebeh happeningu na medzinárodnom umeleckom veľtrhu v Kolíne nad Rýnom v r. 1970. I. diel: Stojaci polonahí muži (podprsenky, podväzkové pásy), nahé ženy. Nahý kameraman. Hudba podobná improvizácii Plastic People of the Universe. Telá sa zvíjajú jedno cez druhé, guru viedenských akcionistov Otto Mühl vyvreskuje do kamery extatické hrdelné zvuky. Nasledujú zasúvania valčeka na cesto do telesných otvorov. Nakoniec hrátky so živou sliepkou (hladkanie, trenie o telo), zakončené jej rituálnym podrezaním a rozsápaním peria, krvi a vnútorností po zemi. II. diel: nahota pokračuje, hudbu obstaráva dunivý kontrabas, show sledujú diváci v oblekoch. Opäť prevíjanie tiel, valček na cesto, škreky, drnkanie na penisy a opäť sliepka (alebo to bol v rámci genderovej rovnosti kohút ?). Jeho vnútornosti a krv končia na tele ženy, ktorá si rozotiera pečienku na brušku, potom je pomúčená a pocikaná. Príznačný je koniec: na ceduľku s nápisom ENDE sa v explicitnom zábere kamery vykaká sám veľký Mühl . S uvedeným doslovným roztrhaním živých sliepok v mene umenia som sa opäť nevyrovnal, zvyšok je celkom slušná provokačná divadelno-hudobná performancia. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No jo velký prasák Otto Mühl opět ukázal zač je toho „nejen loket“. Jeho další bizarní galapředstavení, kupa naháčů a mrtvé kuřata – to si nechám líbit. Jen škoda, že to je těžko k sehnání. Rusáci ovšem opět nezklamali a tak jsem se na to mohl mrknout alespoň tam. Vážně zajímavý způsob rakouského představení – docela se divím, že ti naháči do toho šli a ještě si všude strkali „váleček“. Ale tak co, perverzní režisér se na to pěkně vysral a to doslova, takže další „kulturní“ zážitek. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tuctová šedesátkovosedmdesátková avantgarda tentokrát zase jednou bez výraznějšího estetického či myšlenkového přínosu, čistě jen jako prvoplánová provokačka nad kterou jistě pseudointelektuální elita přemoudřele prodebatovala nejeden večer u flašky červeného. ()

Reklama

Reklama