Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Karda, který nepříliš úspěšně provozuje v Krkonoších turistickou chatu Severka, se u vleku setká se svým bývalým žákem Vikim Cabadajem, který se živí jako lyžařský instruktor. Je rozvedený, na horách je se svou dcerou Janou, a když zjistí, že na chatě u Kardy je na návštěvě dcera Marika, o kterou se kdysi neúspěšně ucházel, navrhne učiteli, aby na chatě uspořádal sraz bývalých spolužáků. A tak se po 25 letech na chatě objeví obézní Radek, vlastnící neprosperující vydavatelství, úspěšný televizní bavič Karel, který přijede i se synem Petrem, bezdětná Soňa i Eva se dvěma syny. Viky je sice zklamán, protože nakonec dorazí jen hrstka spolužáků, přesto se snaží navázat na minulost a oživit vzpomínky. Večer dorazí i profesorka Hanka, kterou kdysi miloval Radek. Ve vzpomínkách na dávné události se začínají objevovat hořké tóny vyvolané konfrontací bezstarostné minulosti s trpkými životními zkušenostmi a nezdary v osobním nebo profesním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 123)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Sněženky po těch letech neuvadly, ačkoli nikdy nebyly zcela svěží a voňavé. A že tu mají nezaslouženě podprůměrné hodnocení, zaokrouhlím svých 70% nahoru. Skluznice tedy nemají bez šrámů, ale jezdí jim to dobře i tak. Nejvíc jsem skřípal zuby nad Johnovým scénářem, který zarytě tlačí na nostalgickou strunu, (a dělá to neustálým připomínáním prvního dílu a jeho citovaním) obsahuje pětníkovou společenskou kritiku a co do motivů v něm převládá kvantita nad kvalitou. Naopak atmosféru a schopnost nakazit diváka melancholií Taušově filmu nikdo nesebere. Prsty v tom bude mít zvládnutá audiovize, obyčejnost a tedy i blízkost postav (najdete v nich určitě nejen jejich představitele, ale třeba i pár osob ze svého okolí) a asi i moje irracionální slabost pro Veroniku Freimanovou. Každopádně tu máme co dočinění s nejlepší českou (ne)komedií od Vratných lahví. Dřepkins. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kdyby na začátku filmu přišel Viki a místo dřepkins zařval "fucking", divák by dostal mnohem větší přehled, o čem tento film vlastně bude. Nova je kabrňák, nedávno jsem poslouchal jejího ředitele, že ČT1 vlastně stojí úplně za hovno, protože má reklamy, díky kterým sice přispívá na české filmy, ale Nova, to je jednička ve tvorbě a podpoře filmů. Pane Dvořáku, neviděl jsem ani jeden film, který přišel od Novy a stál za víc, než vaše seriálová tvorba. Sněženky neporušily staré pravdilo, je to film plný nefungujícího humoru a pseudopsychologických až téměř myslitelských sraček, které nezabodují a celkové úvahy hlavní postav se plácají v kalužích chcanek, které ze sebe dostali jako o 25 let mladší. To je celkem průser, pokud 17ti letá postava nabídne mnohem inteligentnější zamyšlení, než dospělý člověk s dětmi v postpubertálním věku. John už asi spřádal plány na politickou kariéru, jinak si neumím vysvětlit tak nemožný scénář. Režii si pochopitelně musel vyžrat kamarádíček z Novy, proto tento film natočil zcela nezkušený Tauš, který se živý jako rejža pořadu "Hvězdný reportér"... páááni, to je fakt dřina se dnes dostat k točení filmu. Snad si Nova dost nahrabala, aby mohla v televizních novinách udělat reklamu další sračce a pak schrábnout prachy z jejího výdělku. Nouze o takové případy jistě nebude, neboť české sračky v kinech budou stále a nemyslící diváci na nich rovněž.. 15% 21.11. 2010 ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Parta přerostlých puberťáků dokola opakuje své hlášky z dětství v příběhu, který se za 100 minut téměř nikam neposune a který si svým závěrem nejspíš zadělal na nějaké ty "Sněženky a machry po 26 letech". Poznámka: Nemám ráda CineStar. Ti *** mi 45 minut před začátkem představení oznámili, že moje lístky v horní řadě prodali někomu jinému, a tak jsem si musela vystačit s krásnými sedadly v první řadě uprostřed. V tu chvíli se mi to zdálo rozumnější, než jet zas hodinu MHD domů... Po shlédnutí musím konstatovat, že odchod by nebyl tak úplně od věci. Ať žije Cinema City, kde sice nevedou sladký popcorn, a Sněženky a machři před 25 lety! ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Podle mě se nejedná o takový propadák, zvlášť, když jsem to čekal ještě horší. Scénář napůl od Radka Johna zaručuje alespoň trochu kvality, která zde určitě je. Pochopitelně, opakující se fóry, na kterých stál předchozí film a humor na bázi lehké stupidity. Jinak se ale, v mých očích, jedná o důstojné pokračování. Většinou neveselé osudy vzpomínajících gymnazistů vytvářejí kvalitní dramatický nádech. Vyvíjející se vztah Václava Kopty a Veroniky Freimanové - velmi slušné. Myslím si, že čistě komediálně laděný film, by dopadl ještě hůř. Rozhodně to stojí alespoň za jedno zhlédnutí. V hodnocení mě utvrdila i dobrá hudba. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jelikož už jsem byl dopředu připraven na styl tohoto filmu, který se více blíží depresi než komedii, nebyl jsem vůbec zklamán. Ba naopak. Svým způsobem jsem se velmi bavil. Občas je dobré si pustit i takové snímky, které navodí nejen melancholii, ale taky vás trochu nakopnou se sebou něco dělat. Pro mě naprosto zasloužené 4 hvězdy. A hlavně bych rád ocenil výborný hudební doprovod filmu, který byl dle mého názoru nejlepším, který se v českém snímku objevil minimálně od počátku tisíciletí... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Na rozdíl od prvního filmu z roku 1982, kde Marika (Eva Jeníčková) mluví hlasem Ilony Svobodové, v tomto filmu byl již použit hlas její vlastní. (funhouse)
  • Samu sebe si v roli lyžařské instruktorky zahrála Kateřina Neumannová. (hippyman)
  • Některé scény se kvůli nepřízni počasí natáčely i několik dní. (hippyman)

Reklama

Reklama