Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Starožitník Francois Coste se hloupě vsadil se svou společnicí. Vždy se pracovně pohyboval mezi spoustou lidí a tak nepochyboval o tom, že nebude problém představit jí svého nejlepšího přítele. Při bolestném čelním střetu s realitou mu konečně došlo, že slova přítel a známý nemají stejný význam. Francois však na hledání přítele vytrvale pracuje a za svou snahu je vyšší mocí odměněn poznáním mozkového gymnasty Bruna. Jenže nejlepší přítel by neměl být zneužíván k povrchnímu vítězství sázky o nepěknou vázu v hodnotě několika set tisíc Euro. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Od této komedie jsem si poměrně hodně sliboval, bohužel má očekávání nebyla ani zdaleka naplněna. Můj nejlepší přítel není příliš zábavným filmem, což je u komedie nemalý problém. Přitom rozjezd nebyl vůbec špatný, myšlenka samotná skýtá autorům velký prostor pro manévrování. Upřímně, kdyby to netočili Francouzi, asi by to bylo úplně někde jinde. Nic proti Francouzům, ale tohle jim prostě nejde nebo jinak, komedie tohoto typu jsou stravitelné prostě pouze zase jen pro Francouze. Pro Čecha je to hlavně divné. Celkové hodnocení vidím někde kolem 50%. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

"Přátelství spočívá ve výběru člověka, kterého jsme si zvolili pro jeho povahu a dali mu jednou provždy přednost."(P.Bonnard) Mám ráda Daniela Auteuila a většinou vím, že nebudu zklamaná, když si vyberu některý z jeho filmů a ani tohle nebyla vyjimka. Kdybych to měla hodnotit objektivně, asi by bylo mé hodnocení nižší, ale ono to prostě nejde, ona si mě ta francouzská atmosféra vždycky tak krásně omotá kolem srdce, že nemůžu jinak. Asi bych se osobně nepřikláněla k tomu, že šlo přímo o komedii, ale o velmi příjemný, milý a inteligentní film o hledání pravého přátelství a právě už i jen za ten námět jsem zvedla hodnocení směrem nahoru. Velmi citlivě natočené se skvělými herci, kde nejen Daniel, ale i Danny Boon byl úžasně dojemný. Díky za takové malé - velké filmy. Jinak s Danielem Auteilem jsem na téma přátelství viděla i jiný bezvadný film - Rozhovory s mým zahradníkem. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Komedie to moc není. Je to úplně vážný film snad ani ne o neschopnosti mít přítele, jako spíš o tom nechtít se angažovat v mezilidských vztazích, což obvykle nastane po nějakém zklamání, (spoiler) ale tady to není nijak vysvětleno a dokonce je nabídnuta jednoduchá terapie, která vše otočí, a z "hrdiny" se najednou stane nejlepší přítel řady lidí, v kruhu přátel oslaví narozeniny a také je si jist, že mu má kdo přijít na pohřeb. Takže vlastně taková pohádka o Popelce, jen těmi třemi oříšky je Dany Boon. (konec spoileru) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Daniel Auteuil a Dany Boon jsou pro takovou komedii jako stvoření. Milá, neurážlivá, v podobném duchu, jako je třeba Blbec k večeři. Chytrá, zábavná. Prostě příjemně odpočinková a zároveň plná poučení a hezkých filmových momentů, které se svojí lehkostí dokáží odprezentovat snad jen akorát opravdu ti Francouzi. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama