Reklama

Reklama

Uherská šlechtična Erzebet Bathory je bohatá, obdivovaná… a obávaná. Její krása je údajně draze vykoupena krví nesčetných nevinných obětí, v níž se koupe, aby si uchovala svěžest mládí! Kam až je ochotna zajít pro lásku a kde leží hranice mezi pravdou a mýtem? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

borec999 

všechny recenze uživatele

Lacnejší, ale podľa môjho názoru aj lepší, zaujímavejší a pútavejší film o Čachtickej panej než Jakubiskova verzia Bathory. Možno som z filmu tak nadšený len preto, že Jakubiska verzia ma veľmi sklamala. A tak som teraz spokojný aj s tým málom, čo som dostal. Neviem. Každopádne, verzia Delpyovej obsahuje všetko, čo od filmu o Bátoryčke očakávam. Načrtnutie doby v ktorej žila a jej mladosti, dôvodov prečo (pravdepodobne) vraždila a mučila mladé dievčatá, ako to približne mohlo vyzerať a ako nakoniec dopadla.Bodka. Spracované jednoducho,zrozumiteľne, bez zbytočných dejových odbočiek,omáčok,poetiky a dlhých nič nehovoriacich záberov. Ako málo niekedy stačí ku spokojnosti. Objektívne by to bolo za lepšie 3, ale priznám sa že téma Báthoryovej ma už od mala zaujímala a fascinovala, takže 1 hviezdu si tam subjektívne prihodím. 70% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Bezduchý, príbehovo absolútne nezvládnutý snímok. Film ani nie tak o krvavej Bátoričke ako o láskou trpiacej Erzebet, blúdiacej v začarovanom kruhu z ktorého niet úniku....Herci mi prišli nepresvedčivý, dialógy mnohokrát absolútne mimo a príbeh samotný povrchný zameriavajuci sa na nepodstatné veci ( pričom podstata im uniká ). ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

O hodně lepší než Bathory od Jakubiska moc se tu nemoralizuje (u Jakubiska byla Alžběta svatá) a je to i krvavé místy. Konec působí trochu divně koho by zajímalo že nějaký týpek ji miloval víc než to že byla největší vražedkyně v historii. Některé scény jsou zde podané tak jak to údajně skutečně bylo to česání železná panna a další některé jsou naopak změnéné Alžběts měla 4 pomocnice a 1 pomocníka přičemž 3 z pomocnic byly upáleny za čarodějnictví a poslední osvobozena za svědectví a pomocník byl skutečně sťat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který nikterak nevystrkuje růžky z celé řady svých kolegů, jenž se zabývali stejným obsahem. Julie Delpy se sice snažila co nejlépe vykreslit krvavou hraběnku, všechny její starosti i slasti, ale svým výkonem (jak hereckým, tak režisérským) mě nějak zvláště neokouzlila. Místy však dokázala vytvořit docela zajímavou atmosféru a to především na začátku filmu a posléze v mučírně. Ponurá stránka tohoto příběhu je však až moc na můj vkus potlačena do pozadí a převyšuje zde romantika. Chápu že režisérka je ženská, která to chtěla hrát u diváků na city ( dokonce se i několikrát svlékla), ale já přitom několikrát málem usnul. 5/10 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem žádnou perfektní podívanou - ostatně nejen hodnocení ale také celkový obsah tomu podprůměru sám napovídá. Vždy mě zajímalo jak by to asi s Alžbětou Bathory mohlo být doopravdy, ale jedno vím jistě - tento film je mnohem horší než Bathory Juraje Jakubiska. V Bathory od Jakubiska se alespoň někdo spolehl na rozmanitější a smysluplnější scénář, pravděpodobný sled událostí či na historickou podobu nejen kostýmů, ale také všeho ostatního. Zde jste svědky toho, že se hraběnka chová jako lesba, megera, domina, lehká žena, násilnice, masochistka a jako zářný příklad na psychiatrii. Podobně jako se mi nelíbilo celkové zacházení s fakty kolem celého "případu" se mi nezdálo zobrazení Nádasdyho jako tlustého čuněte, který se občas objeví na bitevním poli, ale v ruce stále třímá jablko nebo jinou pochutinu, chodí navštěvovat lehké děvy a prahne po ranci peněz. Nepochybně bude zrnko pravdy na tom, že tato žena se stala jednou z největších záhad historie podobně jako pyramidy v Gíze, ale pravda zemřela s ní(podle skutečnosti ale uhořela). Musím ovšem pochválit dva herce bez kterých by film ode mě pravděpodobně dostal ještě horší hodnocení: Julie Delpy a Daniel Brühl."Pravda byla zazděna za cihlovou zdí, a nás ostatní již brzy pohřbí čas." ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Aj napriek tomu, že hrad Čachtice sa nachádza na Slovensku a samotná téma je našincom blízka, sa v tejto francúzsko - nemeckej verzii neobjaví a to ani len v menšej roli herec slovenského pôvodu. (Kristine1)
  • Julie Delpy Čachtickou paní nejen režírovala a zahrála si hlavní roli, ale napsala k filmu i hudbu. (Petulka88)

Reklama

Reklama