Reklama

Reklama

13. komnata - Série 2 (2006) (série)


13. komnata Zuzany Bubílkové (S02E35)

(epizoda)

Obsahy(1)

Životní příběh známé moderátorky, která překonala osobní a pracovní ztráty i vážnou nemoc. Svérázná televizní moderátorka Zuzana Bubílková patří k mimořádně populárním osobnostem v Čechách i na Slovensku díky četným televizním pořadům i tomu, že už léta jezdí po českých obcích a svoji politickou satiru prověřuje před jejich obecenstvem.
Narodila se v Čechách, ale rodina se odstěhovala na Slovensko. V Bratislavě vystudovala žurnalistiku a v roce 1977 tam nastoupila jako redaktorka a moderátorka do rozhlasového pořadu pro motoristy Pozor, zákruta! To už byla vdaná, měla syna. Její muž v roce 1982 emigroval a Zuzana odmítla jít s ním. Zůstala sama s dítětem, druhé bylo na cestě, dostala vyhazov z rozhlasu a musela odolávat tlaku Státní bezpečnosti. Z velkého stresu o druhé dítě přišla.
Po roce 1989 byla krátce zástupkyní šéfredaktora zpravodajství Slovenské televize, načež přijala místo zpravodajky z Federálního shromáždění. Její pražské angažmá jí přineslo mohutné nesympatie slovenského publika v době před rozdělením Československa - náhle vadilo, že je "málo slovenská," navíc původem Češka? Přesídlila do Čech (se synem i s rodiči); s Otou Černým uváděla v ČT pořad Co týden dal, pak nastoupila do rádia Frenkvence 1, a když vyšla její úspěšná kniha Co kamery neviděly, nabídl jí spolupráci Miloslav Šimek. Devět let spolu autorsky připravovali satirické pořady.
Pak Miloslav Šimek podlehl rakovině. Zuzana Bubílková neskrývala takřka vdovský smutek, a skoro bez přestávky začala vystupovat sama. Navzdory skeptickým předpovědím byla úspěšná. Tehdy už ji sužovala těžká choroba, po čase se ukázalo, že je to rakovina štítné žlázy. Bubílková se nemoci postavila čelem a zdárně ji překonala. Nedávno byl zrušen její pořad v televizi. Říká, že důležité je hlavně zdraví, ale je vidět, že práce je pro ni skoro vším. Sedmadvacetiletý syn studuje několik let v USA, vidí se spolu zřídka.
O tom, kde Zuzana Bubílková bere sílu překonávat krize a začínat znova, s ní rozmlouvala redaktorka Jana Klusáková. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Zuzana Bubílková: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bubílková, politická kritička, zavzpomíná, co vše v životě zažilo, prožila. Stejně tak se vrátí i k smrti svého kolegy Šimka, se kterým dlouho vystupovala v TV. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama