Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U příležitosti cyklu filmů s populárním francouzským hercem uvádíme také jeho portrét. Dozvíme se v něm mnoho zajímavého a především poznáme Richarda jinak, než jej známe z jeho nejpopulárnějších kousků. Richard se narodil do bohaté rodiny v srpnu 1934. Ve dvaceti začal navštěvovat herecké kurzy a začal vystupovat v nejrůznějších kabaretech. S kamarádem Victorem Lanouxem předváděl vlastní skeče dokonce i v televizi. Mnozí Richardovi vyčítají, že se příliš soustředil na komiku, zatímco měl výjimečný pohybový talent (podle odborníků by bez přehánění uspěl v baletu) a také je vynikajícím dramatickým hercem. Richard, který vstoupil do povědomí diváků svými kousky například v roli Velkého blondýna, se ovšem dramatům věnuje čím dál víc (ve filmu například ve snímku Šachová partie), úspěšný je jako scenárista a režisér. Dnes ho ovšem poznáme především jako přemýšlivého, lehce melancholického a stále okouzlujícího muže ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Pierra Richarda skoro povinnost tenhle dokument vidět. Zejména mě potěšily fotky Pierra Richarda jako mladíka. Prostor dostávají také Richardovi herečtí partneři a režiséři se kterými během své kariéry Richard spolupracoval. Nejvíce mě pobavila historka Gérarda Depardieuho z natáčení Uprchlíků . Šlo o to, kdo jak prdí. Moc zajímavou věc jsem se dověděl. Také má v dokumentu prostor Vladimír Cosma jehož hudební doprovod k filmům Pierra Richarda nelze zapomenout. Škoda, že v dokumentu nebylo více zmíněno o spolupráci trojice Veber + Depardieu + Richard. Dokument se více zaměřuje na Richardovi začátky, akrobaticko - taneční umění a Richarda jako člověka. Což však vůbec nevadí, protože takové informace na chodníku nenajdete. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bylo by moc fajn, kdyby podobně koncipovaný dokument vznikl o většině současných a minulých hvězd filmového plátna. Je cenný i tím, že se zaměřuje i na často opomíjené kapitoly života velkých herců, tzn. na dospívání Pierra Richarda a jeho herecké počátky. Ve snímku vystupuje řada jeho kolegů a osobností francouzské kultury, kteří komentují hercovovo snažení a jeho herecký styl. Celkový dojem: 80 %. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Snesl bych i delší stopáž a větší přehled Pierrových filmů. Ale jinak o dost lepší než Pierre Richard - tichý muž. Dost prostoru tady dostávají Pierrovy kolegové a Pierre sám. A nezapomene se ani na Vladimira Cosmu, což mi udělalo snad největší radost. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Jelikož znám řadu Richardových filmů pozpátku, připadal mi tento dokument o tomto vynikajícím herci příliš stručný. Obsah trefně shrnul pshimi. ()

Reklama

Reklama