Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivé strašidlo (T. Juřička) vystudovalo strašidelné školy a chystá se mezi lidi. Má plán, chce lidem škodit a učit je špatnostem, ačkoliv mu ve škole vštěpovali pravý opak. Vydává se za rytíře a úplně okouzlí paní Anastázii (M. Myslíková), matku hezké a milé Terinky (M. Fišerová). Anastázie odmítá Vavřince (Z. Žák), nápadníka své dcery, protože nemá peníze. Terinka je ale chytré děvče a nového nápadníka prokoukne… (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Jamal 

všechny recenze uživatele

O nudném strašidle.Sledoval jsem obrazovku, pooroval bezhlavého rytíře, vodníka a jiné strašidla .... , ale nesledoval jsem děj. Cítil jsem neprůhlednou stěnu mezi mnou a tím filmem. Absolutná ztráta času, asi už na tyhle typy pohádek prostě nejsem. :( ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ona to není ani tak pohádka, jako psychologická učebnice hrou. O tom, že lidi slyší na vemlouvání a lísání, mazání medu kolem pusy, a samozřejmě na prachy. A že, když jim to náležitě podáte, jsou ochotni souhlasit s kdejakou špatností. Negativem pohádky je, že má velmi špatný temporytmus (úvod se neskutečně vleče, skoro čtvrtinu filmu, v prostřední části ty důležité zkoušky věrnosti lidí proběhnou zase moc rychle) a že nezůstalo u dvou písniček, protože zvláště to notování ke konci zní už poněkud divně. Ale celkově se mi na pohádce líbilo, že vlastně nebylo zřejmé, jak se kdo zachová - jako v životě - a oba mladí si museli sebe samotné i navzájem hodně tvrdě vybojovat. Vlastně ani ne tak proti strašidelné moci, i když zde je do strašidla personifikovaná, jako proti běžným povahovým rysům lidí kolem sebe. Btw - zhruba ve 28. minutě je v levém horním rohu vidět mikrofon. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Bojuji s tím, že námět pohádky mi připadal zajímavý, ale jeho provedení bylo nedotažené, stejně tak nedotažená byla myšlenka hodných strašidel, která "nás ale občas jen tak straší". Obsazení bylo výborné, zejména Chamtivé strašidlo samo ztvárněné ne často viděným Tomášem Juřičkou a krásná Terinka Markéty Fišerové. Jednoduché zpěvné melodie Marka Ebena jsou předurčeny k tomu, aby si je děti broukaly. Jenže i tak je tahle pohádka s velkým potenciálem jen nic moc studiovkou, která v řadě pohádek dané doby nevyniká vůbec ničím. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Někdy to podle názvu vypadá, že to bude blbý. A není. A někdy to vypadá, že to bude dobrý a je to blbý. A někdy to vypadá, že to bude blbý a vono to blbý vopravdu je. V tomhle případě dokonce mega blbý. Za zmínku stojí maximálně tak Tomáš Juřička, kterej tady sundal svoje pověstný kostěný brejle a místo nich nasadil brutální zrzavou paruku. To je vcelku hard core. Co se zpěvu, resp. postsynchronů týká, jsou herci nejen mimo text, ale i mimo rytmus, dokonce se nebojím říct, že i mimo mísu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad nestačí. 1) Slabý scénář se dočkal mizerného provedení._____ 2) Nelíbí se mi přehrávání herců._____ 3) Ani Ebenovy songy s texty Petra Markova mě příliš neoslnily, i když v té bídě čněly jako Babišovy projevy na setkání češtinářů._____ 4) A tak jediné milé pokoukání bylo na 25letého příjemného Tomáše Juřičku (chamtivé strašidlo)._____ 5) Abych nezapomněl, pohádka obsahuje i ponaučení: Lepší je doma válčit se ženou, nežli v Tramtárii s nějakými rytíři. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama