Reklama

Reklama

Bruno Ganz

(TV film)
  • Švýcarsko Bruno Ganz: From Stage to the Flashlights
všechny plakáty
Švýcarsko, 2004, 50 min

Hrají:

Bruno Ganz

Obsahy(1)

Ačkoli je dnes prototypem kosmopolitního herce, jehož obsazují režiséři i producenti mnoha národností, Švýcarsko, kde se narodil, si Bruna Ganze stále přivlastňuje. Koneckonců i on sám ví, že své zemi, kde vystudoval hereckou školu, vděčí za mnohé. Zpočátku hrál hlavně v divadle, ale ve filmu účinukuje už od 60. let. Proslavil se zejména spoluprací se dvěma režiséry světového významu: s Wernerem Herzogem natočil Upíra Nosferatu, s Wimem Wendersem pak své nejslavnější role ve filmech Americký přítel, Nebe nad Berlínem, Tak daleko, tak blízko. Pod vedením Řeka Thea Angelopulose vytvořil hlavní postavu ve snímku Věčnost a den, roli anděla (známou právě z Wendersova Nebe nad Berlínem) si zopakoval v islandském Fridrikssonově snímku Děti přírody. V poslední sobě exceloval jako Adolf Hitler v německém filmu Pád Třetí říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Velmi přínosný dokument o jednom z největších švýcarských, potažmo německých herců. Raritní záznamy z jeho divadelních vystoupení i ukázky z filmových rolí - od úplných začátků až po současnost; vyprávění jeho rodiny, kolegů, ale hlavně samotného Bruna Ganze - člověka neskutečně milého, vstřícného, osobitého a zajímavého - především však umělce tělem i duší a Pana Herce! ()

rivah 

všechny recenze uživatele

režie Norbert Wiedmer. Výpověď Ganzovy matky, jeho agentky, spolupracovníků a hlavně jeho osobnost, vyprávění o životě, divadle a filmu. Film vrcholí záznamem z r.2001, kdy obdržel významnou divadelní cenu v Berlíně. ()

Reklama

Reklama