Reklama

Reklama

Noci v Rodanthe

  • USA Nights in Rodanthe (více)
Trailer 3

VOD (1)

Čtyřicátnice Adrienne Willisová vypraví své dvě děti na víkend s otcem, který rodinu opustil kvůli mladší ženě. Ten jí řekne, že by se k nim chtěl vrátit zpět. Adrienne si vyžádá víkend na rozmyšlenou. Má ho strávit v motýlku na pláži v Rodanthe, o který se bude starat během nepřítomnosti majitelky, kamarádky Jean. Jediným hostem je doktor Paul Flanner. Osamělý muž Adrienne požádá, aby s ním povečeřela. Vyprávějí si o svých životech a Adrienne se dozví, že je Paul rozvedený a má dospělého syna, také lékaře, s nímž však již déle než rok nemluvil. Jeho spory se synem vyvrcholily po operaci, při níž nečekaně zemřela paní Torrelsonová. Její manžel Robert a syn Charles žijí v Rodanthe. Paul sem přijel proto, aby je kontaktoval. Dvojice se pomalu seznamuje a společnými silami se snaží zabezpečit dům před blížícím se hurikánem. Během zuřivé bouře se definitivně sblíží. Jsou zamilovaní, tráví spolu čas na pláži, zajdou si na taneční slavnost v Rodanthe, ale ještě předtím Paul navštíví Torrelsona. Čas běží a Paula čeká cesta do Ekvádoru za synem. Adrienne slíbí, že na něj bude čekat. Jejich nečekaně zrozené lásce se však do cesty postaví nelítostný osud. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (134)

venison 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný romantický film pro zralé lidi - původně jsem zamýšlela dát 3*, ale konec mě přesvědčil, že dám o jednu více.. Příběh dvou lidí "za zenitem", kteří si žijí své zaběhlé životy a nemají naději na nové zítřky, dokud se nepotkají a jejich duše se neprovážou.. Ukazuje, že láska je nádherná v každém věku.. A že nejbolestivější v životě je přijít o naději, touhu a budoucnost, která se rýsovala v mlze.. Síla lásky, která skončí ve fázi rané zamilovanosti je právě v té tragédii.. Nikdo přece neví, jestli by jí nezačal za pár měsíců štvát tím, že třeba blbě mačká pastu.. Na druhou stranu oba měli "odžito", takže se to mačkání pasty snáze toleruje.. Otázkou je, jestli je lepší lásku poznat a ztratit, než jí nepoznat vůbec.. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, protože jak Diane Lane tak Richard Gere patří mezi mé oblíbené (a zvlášť Nevěrnou a Cotton Club s nimi mám hodně ráda), ale tenhle snímek mi ze všech tří jejich společných připadal nejslabší. A přestože nesouhlasím se Civalem, že pro rozvedené pětačtyřicátnice budou Noci nějakým zvláštním zážitkem, tak i přesto, že nebyl, podívala jsem se na ně ráda. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si Nicholas Sparks vybral slabší chvíli. Nevím sice jak vypadá předloha, ale film je jeden velký, hodinu a půl dlouhý kýč pro naivní ženy 50+. A to nemluvím o tom, že spousta jich může takový film celkem naštvat. Jsou tady totiž zobrazený jako naivní, hloupý ženy, který si neumí dát život dohromady a jejich vrchol spočívá v tom, že vidí koně na pláži. Předchozí filmy podle Sparkse jsem dokázal přijmout, ale tohle je fakt už moc. Ten twist před koncem je jedno velký wtf. Gere i Lane už hráli lépe v lepších filmech. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nic, co by jen trošku znalý romantický divák neviděl mnohokrát jinde a to bohužel včetně emočně bohaté závěrečné třetiny. Sparksovu předlohu sice neznám, ale už podle nástinu děje je jasné, že si tentokrát vybral slabší chvíli, ve které se originalita hledá jen velmi těžko. Když pak adaptace přidá prapodivný střih a nepadnoucí písničkový soundtrack, je rozhodnuto. V Rodanthe už žádnou noc strávit nechci. ()

katchi 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec a pohádky je konec. A dokud neumřeli, žijí šťastně dodnes... a sakra..tak to jsem trochu přestřelila,no! Na filmech velkokýčovitého formátu je nejlepší velký kýčovitý, avšak nepředvidatelný konec, který můžete snadno předvídat. Richard byl dobrý, Diane taky. Dům na pláži měl dobré umíštění a dobrou kuchyn. Dobré byly i konzervy v odpadáku a ranní kocovina...Takže výsledný dojem? Dobrý..! Ale stejně si zítra už nebudu pamatovat o čem film byl, což je taky dobré! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Richard Gere a Diane Lane stvárnili partnerov už vo filme Neverná (2002). (executive)
  • Vo filme odznela aj pieseň "Wings of Love" od anglického rockového speváka a bývalého člena skupiny Smokie, Chrisa Normana. (monalisa69)

Reklama

Reklama