Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 039)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Psovi nezáleží na tom, jestli jste chudí nebo bohatí...šikovní nebo nemotorní, chytří nebo hloupí. Věnujte mu svoje srdce a on vám dá zase to svoje. O kolika lidech to můžete říct? Kolik lidí vám dá pocit, že jste vzácní a výjimeční? Kolik lidí z vás udělá jedinečného člověka? Velice příjemný film, který mne přesvědčil o tom, že psí lásku vám nic a nikdo nenahradí. Na komedii je to ale málo vtipné a na drama zase málo dramatické, je to opravdu spíš rodinný film skloubený s nějakou tou romantikou. Wilsona a Aniston nemám ráda, ale tady nebyli zbytečně křečovití a (ne)vtipní. Jen mi připadá, že když se Wilson směšně nepitvoří, tak neumí příliš hrát - ale nevadí. "Nejhorší pes na světě" Marley mi to vynahradil. A ta závěrečná slova na konec! Nádhera. Zkrátka o životě se psem, jaký opravdu bývá. A do toho nádherná slunečná Florida.. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Dvě hodinky uplynou jako voda a vy mávnete rukou nad polopatě servírovaným poselstvím a infantilním plakátem. Ať už psa máte, nemáte nebo jen čekáte na ten správný okamžik, pomohou vám tyhle zfilmované štěkací fejetony ledacos ujasnit. A vlijí vám do žil místy trochu vydřenou, ale spolehlivě návykovou chuť do života. Takže řekněte svým páníčkům, aby vás vzali do kina a dejte pac promítačovi. Zlevněný labrador, který hrdiny sbližuje nejen omotáváním kolem sloupů, už na vás netrpělivě čeká. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Podla traileru som ocakaval blaznivu rodinnu komediu o psovi, ktory postavi zivot manzelov Groganovcov hore nohami, ale pritom tam bolo len par komickych a trosku i nudnych scen a ku koncu filmu by sa mohlo zdat, ze sa reziser pokusal tlacit na divakove city, cim ale nechcem povedat, ze by nestalo za to si tento film pozriet. Je to lahka rodinna komedia, od ktorej netreba vela ocakavat a mozno si tento film aj oblubite, ak doma chovate Labradora alebo nejakeho ineho psika :-) Mozno po dalsom pozreti prehodnotim svoje hodnotenie na 4 hviezdicky... 25.03.2009 _______ A presne tak sa aj stalo, film som si zreprizoval a navysil som hodnotenie i na stvrtu hviezdicku. Aj ked som toho psa neznasal za to, co vsetko znicil, na konci filmu snad musel Marleyho milovat kazdy milovnik psov :-) Mimochodom spoznali ste Kathleen Turner ako cvicitelku psov v galerii na druhej fotke odspodu, ktoru som iba nedavno videl v ciernej komedii VOJNA ROSEOVCOV (1989). Ja som ju nespoznal a musela ma na to upozornit Madison, aby som si ju vsimol, no totalne sa zmenila na nepoznanie. ________ Owen Wilson - (John Grogan) +++ Jennifer Aniston - (Jennifer Grogan) +++ Eric Dane - (Sebastian) +++ Kathleen Turner - (Pani Konrblutová) +++ Alan Arkin - (Arnie Klein) +++ Hudba: Theodore Shapiro +++ (Videl v kine 24.03.2009 a v reprize 21.07.2011) +++ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První reakce po shlédnutí traileru: "Ježíši zase další blbost pro děti o roztomilém pejskovi alá Bethoven". První reakce po shlédnutí filmu: "Sakra, kde mám ten kapesník". Ta mediální kampaň tentokrát byla opravdu mimo, protože děti si tohle užijou tak z půlky. Jde totiž o pohled do života jednoho páru, který zažívá dobré a horší chvíle a pes zde je někdy spíše až na druhé koleji. Místy mi to pomalu připomínalo takovej Nouzový východ, akorát pro to rodinný publikum. Vždycky tam totiž přijde roztomilej psík a udělá nějakou tu skopičinu. Jenže film na nich naštěstí nestojí spíš tu jsou takovým doplňkem. Film stojí hlavně na výborné režii a hercích. Owen Wilson se po pár průměrných filmech vrací zpátky do sedla (doufejme) a Jennifer Aniston nikdy nebyla snesitelnější. Zaujme i Alan Arkin ve vedlejší roli, který vždycky utrousí nějakou tu hlášku. Prostě výbornej film se psem, který na konci vymaní slzu z každýho pejskaře a že to u mě nebylo těžký, když mám podobnýho doma. Nicméně mohlo to bejt malinko kratší a ten slzopudnej závěr chvilkama až moc tlačí na pilu. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že některým lidem může připadat pětihvězdičkové hodnocení amerického romantického rodiného filmu za šílenost dovedenou do absurdna. Mě však tento film nečekaně oslovil. Přitom to bylo to poslední, co jsem od něj čekal, po shlédnutí traileru a plakátu. Jednou, až přijde správná doba, bych to všechno takhle chtěl mít. Krásnou a chytrou manželku, zdravé děti, velký dům na venkově a všudypřítomného ´labrapudla´, který všemi těmi rošťárnami dává najevo svou lásku. A všechny ty nepříjemné překážky, které život přináší, bych také rád zvládl. Třebas i lépe, třebas i jinak, ale taktéž úspěšně. Příběh je sice laděn nahořkle usměvavou smutnou notou, někomu to může připadat až přílišně emočně vyděračské, leč pro mě osobně se jedná o zcela reálnou sondu do života mnoho z nás. Schválně, jaký je váš plán? ()

Galerie (70)

Zajímavosti (20)

  • Autor knihy, podle které je film natočen, John Grogan, si zde zahrál menší roli - páníčka kokršpaněla. (ArsenalEagle)
  • Když John (Owen Wilson) poprvé doveze nové štěně k domu, znenadání se mu objeví na krku obojek. (Geriel)
  • Jennifer Aniston (Jenny) nečetla román, dokud nedostala do ruky scénář. Nejprve však roli odmítla, protože film o psovi považovala za nezajímavý. (Geriel)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama