Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"FOR THE FINAL CHANCE TO MAKE A LASTING IMPRESSION..." Taký je hlavný podtitul internetovej stránky, ktorú zriadil, a zarába si ňou na živobytie hlavný hrdina príbehu - Ewan. Ewan (Wes Bentley) je vynikajúci básnik, ktorý svoj talent využíva na písanie rozlúčkových básní obsahujúcich posledné slová a myšlienky svojich klientov, poväčšine samovrahov. Jedným z takýchto klientov bol aj Matthew Morris, ktorému sa Ewan, ako zvyčajne, príde osobne pozrieť na pohreb. Je to totiž najlepší a zároveň aj jediný spôsob ako zistiť reakcie na svoje diela. Čo ale náhoda nechcela, na pohrebe ho osloví Matthewova sestra Charlotte (Winona Ryder), ktorá svojho brata dlho nevidela. Ewan z nepríjemnej situácie vykľučkuje príbehom, že poznal Matthewa na vysokej a boli kamaráti. V snahe dozvedieť sa o svojom bratovi čosi viac, dohodne si s Ewanom stretnutie. Avšak namiesto získania informácií medzi nimi prepukne romanca. (vovarano)

(více)

Recenze (7)

imanicornyt 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem upřímně očekávala trochu více. Winona Ryder to svým hereckým výkonem zachránila, ale co si budeme nalhávat, i ona měla na víc. Ohledně obsazení Wese Bentleyho do role Ewana bych pochybovala; do role se sice hodil, ale ve výsledku působil jako přehnaně neempatický člověk, který sice umí číst ze scénáře, ale emoce se u něj projeví jen zřídkakdy. Dohromady ale, světe div se, vytvořili ideální dvojici a i přesto, že některé scénky byly zdlouhavé a občas působily až amatérsky, výsledek je koukatelný. Provedení filmu (včetně kamery a hudby) je ucházející, i když scénář sám o sobě mi přijde poutavější než vzniklý film. I tak ale musím říct, že pro zábavu na večer by se tento výtvor dal použít. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přála bych si dát lepší hodnocení ale bohužel to nejde všelijak se snažím...Jako nápad dobré,scénář nebyl ani tak špatný ale co bych vytkla jako asi NEJVĚTŠÍ chybu je-obsazení role Ewana Wesem Bentleym....Winona Ryder ze sebe jako vždy vydala jen to nejlepší ale ten film nezachránila.Přišlo mi,že jak se Winona snažila tak pokaždé jí to Wes nějákým způsobem pokazil. Jsem člověk co je jen málokdy veselý ale tento herec odříkával své repliky naprosto neprocítěně a velice nepochopitelně se na svět neustále mračil...nevím jestli to měl ve scénáři či co ale vůbec se mi pro tu roli nehodil. ()

Reklama

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Teda to byla ale hovadina. Nezachránila to ani Winona Ryder. Kvůli které jsem to asi stáhnul, jiný důvod pro to nevidím. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

velmi příjemný film který vypráví o napsání posledních slov nebo hudby člověku, který se rozhodne umřít, ale je opravdu tak tenká linie mezi životem a smrtí? kdo má právo rozhodnout jak a kdy umřít? možná opravdu jen sám člověk, konec se mě taky líbil, a hudba pří závěrečných vteřinách aspon na krátký moment taky dobrý. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé téma. Přesně takové filmy mám ráda. Drama, kde je hlavní hrdina podivín jako je tady právě Ewan. Moc nechápu to označení komedie tady na čsfd ... Označila bych to jako psychologické drama. Wese Bentleyho jsem před tím viděla jen ve filmu Americká krása, ale tady byl ještě lepší. Jeho výkon byl určitě vyzrálejší. A Winona po jeho boku se mi moc líbila. Ani bych neřekla, že tihle dva se k sobě tak budou hodit. Do děje mě film vtáhl hodně rychle. Pořád jsem nevěděla, jak to celé skončí. Ve finále mě ale ten konec docela překvapil. Jinak za hudbu taky dávám velké plus. 80%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2008 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama