Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Slaboduchá verze Armageddonu s ještě slabším scénářem i hvězdným obsazením. Ve filmu by si i laik všiml několika zásadních vědeckých "hovadin", přičemž jednou z nich je samotná myšlenka, jak Měsíc zachránit. Ani sebevětší atomová bomba není schopna oživit (ve skutečnosti neexistující) magnetické pole Měsíce, které by ještě navíc dokázalo slepit Měsíc dohromady. Ale budiž. Když ovšem koukáme na raketoplán, jak se vznáší přímo v trhlině Měsíce bez sebemenšího vlivu měsíční gravitace, je to smutné samo o sobě. Ano, na Měsíci je šestinová zemská gravitace, ale je tam a potvrdil nám to i sám N. Armstrong, který po Měsíci běhal. Herecké výkony jsou bohužel podprůměrné, i když lákají na člena klanu Baldwinů (Stephena). Žádná hlubší myšlenka, vizuální efekty odpovídají spíš předspiebergovské době a vůbec nechápu, jak se tenhle film mohl objevit v roce 2006. Nejhorší na tom všem je, že jsem byl schopen i předvídat dialogy, což je u diváka opravdu potupa. Snad pěkná je jen hudba a realistický pohled ze Země na Měsíc, který je ponořen v prachovém halu po kolizi s asteroidem. To u mě film zachránilo před hodnocením "odpad" a dávám mu 15%, čili jednu hvězdičku. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Označil by som to ako katastrofická sci-fi komédia. Škoda, že tu komédiu nepíšu, ale asi preto lebo to tvorcovia nemali v pláne, trošku sa im to zvrtlo a film pripomína viac komédiu ako seriózny katastrofický film, kde ľudstvu hrozí zánik. Je to béčko a to riadne. Baldwina mám rád, teda ako herec mi nevadí, no moc to tu nezachránil a mohol si tento film odpustiť. Do polovice filmu som myslel, že dám 2*, ale od polovice, keď to už bolo vážne, tak sa to tvorcom maximálne vymklo z rúk. 20% ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem v půjčovně uviděl nové béčkové sci-fi začal jsem nad tím uvažovat. Když jsem navíc zjistil, že v něm hraje člen kolosální rodiny nadsamců (kterým se obal ale vůbec nechlubí což je velká ostuda!) neváhal jsem. Triky byly naprosto super, zvlášť třeba vyhýbání asteroidů mě připomínalo demíčko z pár let staré hry (podobně na tom byly všechny efekty). No nejsu (astro) fyzik, takže nevím koliv vědců by dostalo při sledování kolaps, ale líbilo se mi jak vždycky když vznikl problém tak chytrá hlava načmárala pár vzorců na tabuli (papír), něco zamumlala a potom vypadl výsledek (k čemu ty počítače vlastně máme :). Holt taková jakási nálož na měsící je dost triviální výpočet. Tak co ušlo byla ta pilotka i ta jeho pomocnice aspoň bylo na co koukat. Baldwin už má sice nejlepší za sebou ale nutno mu podotknout (i přes jistý váhový nedostatek), že jistý šmrnc má. Takže suma sumárum dokoukal jsem to až dokonce což je samo o sobě nejlepší doporučení. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Kravský film a ještě kravštější děj. Slabý odvar Armagedonu. Nejsem sice odborník, ale zdá se mi, že zde byly evidentní nesmysly a hovadiny. Nepostřehl jsem, kdy si sundali skafandry, ale pochybuji, že by si je při takové misi sundávali vůbec. Na konci obraty v kosmu a oni ani nejsou připoutáni… No, jedním slovem děs. Je ovšem také fakt, že děj má švih i spád. Ale přesto jej musím hodnotit jako hodně podprůměrnou slátaninu se slabými hereckými výkony. Ty totiž také byly pod psa, ale v kategorii filmů B se to dá očekávat. Nova0811018236/8528 ()

rudelino odpad!

všechny recenze uživatele

Největší slátanina, co jsem kdy viděl. Nejlepší likvidátor dává bomby na každé podlaží, to je mi novinka. A hláška, že gravitační síly Měsíce zmizely před miliony let - sranda. Gravitace je vždy součástí hmoty. Scénarista byl břídil, asi vyšel základku. Kdo dal nějakouu hvězdu, tak nejspíš za chůzi po raketolpánu jako po Zemi. Měli to nazvat Armagedon 2 a přizvat si Bruce Willise, ať jim na bombu vykope díru. Na konci gravitaci použijou, asi ji vytvořili. Film postrádá logiku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Padajúci asteroid či meteoroid by bol príliš rýchly, než aby ho akákoľvek stíhačka bola schopná sledovať, dokonca by bol rýchlejší než akákoľvek raketa, ktorá ho má zostreliť. A i keby ho bola schopná zasiahnuť niekoľko kilometrov nad povrchom, ako to vo filme vidíme, na zem by dopadli úlomky, takže by to veľmi nepomohlo. (Hodnotim)
  • Myšlienka, že by sa Mesiacom pomaly šírili trhliny, ktoré by ho nakoniec rozrthli, je nezmysel. I keď je jeho gravitácia oveľa nižšia než tá zemská, stále je dostatočná na to, aby udržala Mesiac pohromade. Aby sa Mesiac roztrhol, museli by jeho odtrhnuté časti prekonať únikovú rýchlosť. Na to by bol potrebný zásah oveľa väčším asteroidom, než vidíme vo filme. Následné roztrhnutie by bolo okamžité a nezvratné. (Hodnotim)
  • Scény letu v raketopláne so sebou prinášajú niekoľko faktických chýb. Napríklad raketoplán sa vo filme pohybuje a manévruje pomocou motorov. V skutočnosti raketoplán manévruje pomocou trysiek umiestnených po celom trupe. Pohyb dopredu je potom čiste zotrvačný. Vo vákuu totiž nedochádza k treniu, ktoré by raketoplán spomaľovalo. Mať neustále zapnutý motor by teda viedlo k neustálemu zrýchľovaniu, ktoré by posádka alebo samotný raketoplán nevydržali. Tvorcovia tiež zabudli na stav beztiaže, a tak sa astronauti po palube prechádzajú, akoby sa nič nedialo. Vzhľadom k rýchlosti raketoplánu by tiež v rozpore s filmom bola každá zrážka s väčšími úlomkami fatálna. A nakoniec, keď raketoplán „zaparkuje”, len tak sa vznáša nad Mesiacom. V skutočnosti by si tento manéver vyžiadal silné raketové trysky smerom k povrchu. Inak by sa raketoplán neudržal nad povrchom o nič dlhšie než lietadlo, ktoré by zastavilo vo vzduchu. (Hodnotim)

Reklama

Reklama