Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

rudelino odpad!

všechny recenze uživatele

Největší slátanina, co jsem kdy viděl. Nejlepší likvidátor dává bomby na každé podlaží, to je mi novinka. A hláška, že gravitační síly Měsíce zmizely před miliony let - sranda. Gravitace je vždy součástí hmoty. Scénarista byl břídil, asi vyšel základku. Kdo dal nějakouu hvězdu, tak nejspíš za chůzi po raketolpánu jako po Zemi. Měli to nazvat Armagedon 2 a přizvat si Bruce Willise, ať jim na bombu vykope díru. Na konci gravitaci použijou, asi ji vytvořili. Film postrádá logiku. ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou pobavil, abych pravdu řekl nečekal jsem nic moc , ale byl jsem překvapen, že tam opravdu nebylo nic. Chápu, že televizní film má omezený rozpočet, ale tohle bylo trochu moc, efekty dělala snad nějaká skupinka ještě studujících teenage programátorů a grafiků. Celkové vybavení jak raketoplánu tak raketového střediska dosti mizerné (nejvíc mě pobavily výpadky el. energie ve středisku, neříkejte mi, že by třeba něměli dieslové agregáty aby nebyli závyslí na zásuvkách :-D potažmo místní elektrárně ). Děj naprosto bez nápadu, naopak pár velice kuriozních momentů, třeba neustálé výpadky komunikace a jejich následovná znovuzapojení bez jakéhokoliv vysvětléní či zmínky. Herecké výkony bez vyjímky zcela podprůměrné, všichni neustále přehrávají. A ten konec , zřejmě byl ten tlusťoch veden zvířecími pudy, ale místo opětování polibku jsem čekal spíš facku nebo kopanec do koulí. No nic , zase zabitá neděle ... 25% POZOR LEHCE SPOILEROIDNÍ ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Označil by som to ako katastrofická sci-fi komédia. Škoda, že tu komédiu nepíšu, ale asi preto lebo to tvorcovia nemali v pláne, trošku sa im to zvrtlo a film pripomína viac komédiu ako seriózny katastrofický film, kde ľudstvu hrozí zánik. Je to béčko a to riadne. Baldwina mám rád, teda ako herec mi nevadí, no moc to tu nezachránil a mohol si tento film odpustiť. Do polovice filmu som myslel, že dám 2*, ale od polovice, keď to už bolo vážne, tak sa to tvorcom maximálne vymklo z rúk. 20% ()

gruzdej 

všechny recenze uživatele

Už skutečná béčková klasika - vezměte vyšeptalý námět, sepište podle něj scénář, postráádající jakékoliv náznaky dramatičnosti a obsaďte tloustnoucího Stephena Baldwina do hlavní role. Ve spojení s typickou televizní režií vznikne příběh experta na výbušniny, který může zachránit svět před padajícím kusem Měsíce - ovšem nepřející hoši z vlády mu házejí klacky pod nohy tak dlouho, dokud se mu to natruc nepovede. Proč tohle ještě někoho baví točit? Koukat se na to totiž fakt moc nedá. ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je největší vrták na světě, co jediný umí vyvrtat pořádnou díru do asteroidu. Naproti tomu Stephen Baldwin je ten největší bouchač. Co odstřelí, to už nikdo nesloží, ani Pán Bůh. Když se s Měsícem srazí obrovský asteroid, pro Zemi nastávají těžké časy. Země je bombardována vyvrženými kusy Měsíce, počasí jde z extrému do extrému. Doktorka Lana varuje vědeckou obec, že hrozí konec světa, v důsledku příchodu doby ledové. Pochopitelně, že nic horšího, než globální oteplování neexistuje, ale kupodivu i doba ledová vědce vyděsí, takže vymýšlejí postup, jak jejímu příchodu zabránit. A tady přichází na scénu bouchač Baldwin, který by měl pomocí nukleárních náloží poškozený Měsíc opravit. Podaří se mu to? Hra nervů začíná... Příznivce špatných filmů pobaví tento snímek mnohonásobně víc, než onen tolik opěvovaný Armaggedon. V míře hlouposti a nesmyslů jsou na tom oba filmy sice zhruba stejně, ale zábavnější nesmysly rozhodně vytvořili autoři Měsíce v ohrožení. Navíc výkony Baldwina a Willise vůbec nelze porovnávat, protože Baldwinův herecký projev je nádherně hrůzostrašný, kdežto Willis je pouze trapný. ---- Zasloužených 100 %. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Snaha vedcov získať vzorky z Mesiaca, aby určili jeho zloženie, je nezmyselná, nakoľko vzorky z Mesiaca priniesli na Zem už výpravy Apollo. (Hodnotim)
  • Padajúci asteroid či meteoroid by bol príliš rýchly, než aby ho akákoľvek stíhačka bola schopná sledovať, dokonca by bol rýchlejší než akákoľvek raketa, ktorá ho má zostreliť. A i keby ho bola schopná zasiahnuť niekoľko kilometrov nad povrchom, ako to vo filme vidíme, na zem by dopadli úlomky, takže by to veľmi nepomohlo. (Hodnotim)
  • Myšlienka, že by sa Mesiacom pomaly šírili trhliny, ktoré by ho nakoniec rozrthli, je nezmysel. I keď je jeho gravitácia oveľa nižšia než tá zemská, stále je dostatočná na to, aby udržala Mesiac pohromade. Aby sa Mesiac roztrhol, museli by jeho odtrhnuté časti prekonať únikovú rýchlosť. Na to by bol potrebný zásah oveľa väčším asteroidom, než vidíme vo filme. Následné roztrhnutie by bolo okamžité a nezvratné. (Hodnotim)

Reklama

Reklama