Reklama

Reklama

Arthur a Maltazardova pomsta

  • Francie Arthur et la vengeance de Maltazard (více)
Trailer 1

Po úspěšném filmu Arthur a Minimojové přichází Luc Besson s pokračováním příběhu o malém hrdinovi… Arthur je natěšený, protože dnes večer se naposledy může vrátit do říše Minimojů a setkat se tak s princeznou Selénií. Minimojové na jeho počest chystají obrovskou hostinu a princezna se chystá obléknout do šatů z růžových okvětních plátků. Arthur ale nečekaně najde zrnko rýže, kde je napsáno SOS. Není pochyb o tom, že princezna Selénia je v nebezpečí! Arthur se dvakrát nerozmýšlí a vydává se ji zachránit. Až na místě ale zjistí, že Minimojové ho o pomoc nevolali. Kdo na mladého hrdinu nastražil tuto léčku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

honajz 

všechny recenze uživatele

Někteří režiséři s věkem a narozením potomků zblbnou. Zblbl Robert Rodriguez (Spy Kids 3, Prckové), a teď podobná demence postihla i kdysi akčního režiséra Luca Bessona. Ten už něco jako Subway nebo Leon nikdy nenatočí. FILM První film Arthur a Minimojové ještě docela ušel. Animace je zajímavá, ačkoliv nijak originální - kdo má doma dítě a na kabelovce chytá Jim Jam, tak určitě viděl Torka. A kdo chytne TV Barrandov, mohl takhle navečer vidět alespoň seriál Mrňouskové... Takže tahle kombinace počítačové 3D animace a reálných záběrů trávy, domu, lesa, skutečně není originální. Ale onen první film měl jistý drajv, vtip, příběh, kouzlo fantazie. Druhý film se však stal spojovníkem ke třetímu dílu. Spojkou naprosto zbytečnou, protože by stačilo zhruba deset minut, možná pět, aby se vysvětlilo, co se stalo. Druhý díl začíná kouzelným ránem v trávě, přesune se oslím, vlastně včelím můstkem na terasu dědečkova domu, kde tatínek chce vyzkoušet nový sprej proti hmyzu, Arthur s africkými šamany žijícími v Connecticutu absolvuje třífázové zasvěcení do kruhu přírody, zachrání včelu a poté, co obdrží zrnko rýže s nápisem Help, rozhodne se vrátit k Minimojům, hlavně princezně. Aby zjistil, že ho Maltazard využil, aby se dostal na náš svět ve velikosti člověka. Mezi tím probíhají hysterické scény (zvláště ty s rodiči si koledují o cenu bohnické léčebny), srážka s beranem, létání na beruškách, pár dvojsmyslných vtípků a houkání a koukání holkám pod sukni, trochu tklivého snění a trošilinku francouzského vaření. Luc Besson byl mému srdci kdysi hodně blízký. Zcela mne dostal Podzemkou, Jeho Nikita a Leon jsou majstrštychy akčního žánru s mírnými přesahy, i ten Pátý element (z něhož jsou ve druhém Arthurovi některé scény a postavy citovány) byl ještě zábavný. Otřesná Johanka z Arku, která měla být podobnou glorifikací jeho tehdejší družky jako role Geeny Davis v Ostrovu hrdlořezů, dopadla podobně. A teď tedy dětské filmy se sem košilatými vtípky, přičemž tento druhý díl je skutečně o ničem. Kdyby byl myšlen primárně jen pro 3D zábavní parky, je jeho hodnota mírně nadprůměrná, ale jako film do kin nebo dokonce následně na DVD nemá páru a ten zajímavý vizuál tvoří jen asi 20 minut celého filmu. Možná by se to díky úvodní půlhodince s včelou (aneb jak natáhnout stopáž) mohlo nazývat ekologickou agitkou, asi podobnou jako Avatar a asi podobně účinnou. Jenže ani tohle chaboučké zdůvodnění neospravedlňuje absenci jakéhokoliv zajímavějšího nebo aspoň nějakého příběhu. (Asi jako u Avataru.) Uvidíme ve třetím dílu, jak to Besson celé dohraje, když má dojít k naprosto neekologické bitvě mezi dvěma národy (ten náš a ten těch malinkatých potvor.) Což v konečném důsledku, až mne to udivuje, také nemá daleko k Avataru. :-) http://www.dvdextra.cz/dvd-recenze/arthur-a-maltazardova-pomsta.html ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Ach jo,oproti prvnímu filmu obrovský propad!Netvrdím,že Artur a Minimojové byl nějaký extra film,ale měl své kouzlo a originalitu.Tohle rádoby pokračování je velmi stupidní,jakoby narychlo udělané někde o přestávce jiného natáčení,jsem neskutečně zklamán a mám co dělat,abych nedal odpad!!!Bessone,styď se!!! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €65miliónovTržby USA $347,136(len Canada)║Tržby Celosvetovo $51,741,000║ Strašne chatrní dej, nemá to už tú iskru čo prvý diel, ani zábavnosť, animačne mi to príde tiež akési slabšie, Besson výrazne poľavil, sakriš mohla to byť dobrá séria takto to bude ďalšia zbytočne rozbehnutá vec, ktorej smerovanie nikam nevedie, plus ten slušný rozpočet kde bol premrhaný? Nechápem! /40%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvú časť s názvom "Arthur a Minimojovia" som nevidel. Takže som vôbec netušil kto je Maltazard a za čo sa bude pomstiť. Ale to je v celku jedno. Celé sa mi to zdalo akési plytké, bez hlbšieho deja. Veselá, farebná zlátanina pre malé deti. Na túto povrchnú, nablískanú práznotu som už pri filmoch francúzkeho režiséra, scénaristu a producenta Luca Bessona zvyknutý. Ani táto jeho kombinácia hraného filmu s animovaným ma vôbec nebavila. Nesympatickí mi boli živí herci, ale ešte viacej tie ušaté, pehaté, strapaté animované postavičky. No a tak stupidný, odfláknutý záver som už dlho nevidel. ** ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po celkem příjemné jedničce nám Besson servíruje trošku slabší druhý díl,jehož největším neduhem budiž fakt,že končí v tom nejlepším.I tak sem se ale poměrně slušně bavil i přes fakt,že většina vtípků je spíše infantilního ražení a tudíž zaměřená spíše na menší diváky.Uvidíme,co nám Besson přinese v konečném dílu Minimojovské trilogie... ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama