Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank je nešťastný, pretože jeho manželka Julie trpí popôrodnými depresiami a vôbec neprejavuje žiadny záujem o ich malého syna Sama. Frank sa rozhodne, že sa s rodinou presťahuje do izolovaného mestečka, kde sa hádam stav Julie zlepší. Stav Julie sa však vzápätí zhorší a ochorie aj Sam. Prenasledovaný hroznými nočnými morami plnými bolestí, ktoré sa naplnia, Frank požiada miestnu pôrodnú asistentku Helen, aby sa postarala o Sama. On sám plný zúfalstva hľadá cestu, ako sňať prekliatie zo svojej rodiny. Keď odhalí, že ich prenasleduje pomstychtivý duch dieťaťa, ktoré tu pred rokmi pochovali zaživa, rozhodne sa s ním bojovať. V úsilí zachrániť svoju zomierajúcu rodinu sa Frank ocitne na samej hranici šialenstva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se mi do rukou dostala kanadská duchařina, na které mě hned v prvním momentě upoutaly dvě věci – docela slušný cover a hlavně dlouhá stopáž. Režisér Tim Brown, který je zároveň i scénáristou se pro svou prvotinu rozhodl použít již mnohokrát zažitou „kostru“ příběhu, ale jelikož neměl dosud žádné zkušenosti, bylo to vidět a hlavně cítit již od samotného počátku. Což není moc dobře, protože první polovina filmu neskutečně nudí a to i přes velkou snahu obměkčit diváka (rodinnými problémy ústřední dvojice). O tom, že se matka nechce dotýkat svého dítěte, jsem slyšel snad poprvé a proto mě to zaujalo. Bohužel ani jeden ze zde účinkujících mi nebyl vůbec sympatický, takže jsem se snažil více všímat okolí. To bylo důležité pro vytvoření potřebné atmosféry, protože pláč dítěte a šumivé zvuky v dětské chůvičce už dneska asi nikoho nevyděsí. Jenže to byl další obrovský problém, na který jsem narazil a věřím, že nejenom já. Za celou dobu jsem snad nenarazil ani na jednu pořádnou lekací či mrazivou scénu, vždy tu byli sice náznaky napětí, ale ty velmi rychle utnul střih. Navíc se hodně důležitého odehrávalo ve tmě či šeru, takže jediné co mi zbylo, bylo alespoň trochu si užít ony „noční můry“ a finální rozuzlení. Ani to však nebylo vůbec šokující a originální už vůbec ne. Slabých 40% ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

„Len chránim svoju rodinu.“ Zúfalé, to mám za to, že som si prečítal atmosférický názov (KOLÍSKA) a videl parádny obal DVD a myslel som, že pôjde o krvilačné zmutované bábätko, žerúce každého, kto sa skloní nad kočík. V skutočnosti ma čakal prízemný, totálne matný pseudo horor s otravnými víziami a nezrozumiteľne chaoticko-zmätenými nočnými morami/predstavami. Strašidelne ma chytila v celej tej (s)púšti diváckeho nevkusu len krátka scéna, v ktorej hrdina pozerá na kameru v izbe a vidí ducha pri kolíske. Inak bieda, bieda, bieda. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Film nebol spatny, ale ani zas super pre mna. Obal tohoto dvd sa im fakt podaril a velmi sa mi paci ale obsah filmu nebol spatne mysleny, ale celkove spracovanie do filmovej podoby pokrivkava a moc sa tam toho nedeje. Obsah filmu sa zameriava na ducha, ale nie je ho vobec vidiet. Aby som neklamal, raz ho len predsa ukazali a to je vsetko. Film vyznieva takym televiznym dojmom, ved aj bol odvysielani na Jojke. Atmosfera filmu sa tu nejaka nachadza a tak som sa az tak pri sledovani filmu nenudil. Vo filme bolo vidiet, ze otec maleho Sama sa staral o neho, co sa zas neda povedat o jeho zene. Ta sa ho az bala a on zas trpel aj nejakymi halucinaciami, takze obcas som ani nevedel co je realita a co je vyplod jeho fantazie. V skratke ked to zoberiem, keby sa mi naskytla nejaka moznost sledovat tento film znova, tak by som uz tak neurobil, pretoze film je taka jednohubka na jedno zakusnutie a druhy raz by to uz nemalo zmysel sledovat. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama