Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Baata a Sophie jsou naprosto rozdílní, ale přesto je nic na světě nemůže rozdělit. Sophie vyrůstá v moderním velkoměstě, zatímco Baata je neandrtálský chlapec. Když Sophie uteče z chaty v Tyrolsku, potká Baatu, který byl díky meteoritu vysvobozen ze svého ledového vězení. Společně prožijí napínavá dobrodružství a spojí je výjimečné přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Živě si vzpomínám, jak se Douglas při projekci předchozího filmu Wolfganga Murnbergera v Karlových Varech - Silentium - snažil zasebevraždit, aby to nemusel protrpět až do konce. Jenže to neviděl "Oko medvěda" (tak by měl znít český překlad originálního Lapislazuli - Im Auge des Baren), při němž se spokojeně usmíval snad jenom pan Sedláček (jenže ten by se usmíval i 11. 9. ´01, kdyby koukal z WTC na řítící se letadlo přímo na něj). Pokoukávání po amerických vzorech je zde mnohem otravnějši než v Silentiu, oproti němu zde není ani jedna celkem nápaditá sekvence (Silentium mělo honičku aut) a když už nefungují ani povinné žánrové vtípky (nesmál se nikdo, Sedláček se konstantně usmíval), je zaděláno na peklo. Lapislazuli je jednoduše případ filmu, při němž si člověk musí chtě-nechtě položit otázku, kolik mají v Německu Uwe Bollů a přijít na to, že pokud se "u našich sousedů" budou točit dál takové filmy, brzy se dočkáme zasloužené třetí světové. ()

Lumpus 

všechny recenze uživatele

Celkově nudný film s pěknými keajinnými obrazy,který děcké oko neurazí ale pro dospělého je to jen další film z béčkové řady německé tvorby. ()

Reklama

Incantator 

všechny recenze uživatele

Každý, kto má od tohto filmu televíznej úrovne vysoké očakávania, bude trpko sklamaný. Avšak vzhľadom na filmových tvorcov, obvyklého vysielacieho času (víkendové dopoludnie) a filmového plagátu by ich mohla mať iba veľmi naivná osoba. Keď teda znížime naše požiadavky a nároky, dostane sa nám mierne podpriemerný rodinný film s niekoľkými zaujímavými motívmi a lokáciami a s otrasne vyzerajúcim aj hrajúcim "pračlovekom" v hlavnej úlohe. Niektorých by mohol zaujať Christoph Waltz, ktorý hrá jednu z vedľajších úloh. Ak porovnáme filmy, do ktorých je obsadzovaný dnes, vidíme (okrem vzostupu jeho kariéry), že Oko medveďa bol skutočne vytvorený ako ľahký rodinný film pre deti bez vysokých ambícií. Oprávnene treba kritizovať postavu pravekého chlapca - jeho roli nik neuverí a napriek tomu, že by mal byť najzaujímavejšou postavou filmu, je v skutočnosti postavou, ktorá najviac otravuje. Za spomenuté pekné momenty a slušnou myšlienkou (i keď pred takmer 20 rokmi nakrútený Človek z ľadu (1984) má podobný námet, ktorý je ďaleko lepšie spracovaný) udeľujem jednu hviezdičku. Zhliadnuté v TV [MARKÍZA] [slovenský dabing] (7.8.2012) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama