Reklama

Reklama

Napoleon - pravda a legenda

(TV film)
  • Německo SPHINX: Napoléon – Wahrheit und Legende (více)

Obsahy(1)

Poručík malé postavy dokázal získat moc, jakou před ním měli jen římští císaři - ale nakonec v průběhu několika dní všechno ztratil.

Zjevil se jako blesk z čistého nebe, aby dobyl Evropu. Poručík malé postavy dokázal získat moc, jakou před ním měli jen císařové římské říše. Nakonec, v průběhu několika dní, všechno ztratil. Ve vyhnanství na vzdáleném ostrově mu zbývaly jen vzpomínky, z nichž vyrostla legenda. Legenda o státníkovi, který přinesl nové vize o moderní Evropě. Je to pravda? Anebo to byl jen mocí posedlý tyran? Je pravdivý mýtus o Napoleonovi, geniálním válečníkovi, nebo o válečném štváči, který podpálil Evropu? Dodnes zůstává záhadou, sfingou s mnoha tvářemi. Co je pravda a co legenda? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle dokument se mi líbil fakt ohromně. Dívali jsme se na to ve škole v rámci dějáku a mě tenhle film dost potěšil a přiznám se, že jsem ho ze začátku dost podcenil. První polovina je sice trošičku slabší, ale druhá nemá jedinou chybu. Je v ní vše podstatné z úplně celého života Napoleona Bonaparta a to mě potěšilo. Jsou tu i velmi povedené rekonstrukce z bitev a chytrý komentář. Tenhle film rozhodně doporučuji, já ho mám v paměti ještě teď, jak se mi líbil. 80%. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument, který mě zaujal především hudbou. Použité motivy hlavně z Gladiátora a Pána prstenů dodali dokumentu na dramatičnosti a byl to určitě velmi dobrý nápad. ()

Reklama

Nuala 

všechny recenze uživatele

Šikovný dokument o osobě francouzského panovníka, který vydobyl slávu nejen sobě, ale celé Francii. Následoval však krutý pád... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Napoleon je jedním z nejvíc fascinujících malých velkých mužů na zemi. Tento dokument k němu přistupuje s rezervou, ani zatracení, ani glorifikace. Rekonstrukce, výpovědi historiků, vše podtrženo výborně zvolenou hudbou. Opravdu poutavý dějepis. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama