Reklama

Reklama

Labutí pouť

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1975, 17 min

Režie:

Fero Fenič

Obsahy(1)

Poetický pohlaď plný drsných tónov na dožívanie starých ľudí v malej horskej dedinke Vlkolínec nad Ružomberkom, v ktorej zostalo posledných 6 detí, a tak sa pomaly, ale isto, mení na skanzen. Dnes je jednou z pamiatok Svetového dedičstva UNESCO. (Art Film Fest)

Recenze (6)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dokument o zániku jednej dedinky na Slovensku, z ktorej sa stal skanzen. Ukážka, že život na dedine je ťažký, ale krásny. Môže byť však aj osamelý a tú osamelosť vám štyri steny nenahradia, pretože sa s nimi neporozprávate. Romanticky ladená Labutia pieseň Vlkolinca. ()

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

[Letní filmová škola 2011, Uherské Hradiště] Aj takto žili naše prababky. Jednoduchý život vo Vlkolínci, ktorý dnes už patrí do Svetového dedičstva UNESCO. ()

Admirall 

všechny recenze uživatele

Vlkolínec zachytený v podobe, v akej ho už nenájdete. Ak je na niečo dokumentaristika dobrá, tak je to práve na filmy ako sú tieto. História sa už nezopakuje a odkaz s filmu je jasný. Veľmi ma mrzí, že hľadanie etnografických tém je čoraz ťažšie a ťažšie. Dedičstvo starých rodičov a kultúra upadá a my staviame nový svet.... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Poutavě zachycený zanikající svět opuštěné dědiny. I přes originální prvky si dokument zachoval výraznou informační důvěryhodnost. *** Ve zkratce: Dědina současnosti, skanzen budoucnosti. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ano, je to podobné jako Obrazy starého světa, ale já mám pro tyhle zapadlé vesničky prostě slabost. Doporučuju jako protilék každému, kdo příliš sleduje politiku a zprávy. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Velmi mi to připomnělo film Obrazy starého světa, který jsem viděl nedávno ve Varech na festivalu. Proto jsem se celou dobu nemohl ubránit srovnání, i když tady jde o krátkometrážní film. Bohužel, Hanák u mně zvítězil. ()

Reklama

Reklama