Reklama

Reklama

The Sharp End

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vítězný hodinový americký snímek The Sharp End (Ostrá hrana) získal hlavní cenu 26. ročníku mezinárodního horolezeckého filmového festivalu, který se konal v Teplicích nad Metují na Náchodsku. Porotci nejlepší snímek vybírali z 32 filmů od tvůrců ze 13 zemí. Snímek režisérů Petera Mortimera a Nicka Rosena byl natočen v různých lezeckých lokalitách po celém světě a pokouší se nalézt smysl lezení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Blacks 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že narozdíl od jiných podobných snímků neukazuje pár top lezců na světě, ale spíš místní borce. Je to již deset let zpátky, přesto styl, jakým je prezentována ČR (mimo lezení) je trochu ostudný, nutno však říct, že Hudy Hudeček tomu se svojí lámanou angličtinou a hlavně pitomýma řečma moc nepřidal. jinak dobrý. 68% ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Pokud chce koukat na lidi jejichž kvalit téměr jistě nedosáhnete, pak je tohle správný snímek. Zajímavé je, že si američani všimli naší malé kotliny a zůstali s otevřenou hubou koukat na Ádr a lezení bez železa, já sám z toho mám taky respekt, ale vidět to u tak dobrých lezců je velmi zajímavé. filmově nic moc, ale je to zajímavé, pro mě jako lezce extémě zajímavé ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejnapínavějších "climbing" fimů co jsem kdy viděl. Naprosto krásné záběry ze všemožných světových lokalit, kde se snažej ti největší borci zdolat ty nejtěžší cesty. Uchvatné jsou scény z Adršpašských skal, které mnozí lezci považujou za jedny z nejnáročnějších v evropě (nesmí se tam jistit pomoci karabin, pouze takovými uzlíky). Nejzajímavější mě stejně asi přišlo, že ať už to bylo v USA, v Asii nebo kdekoliv jinde ve světe, tak hlavní záběry byly z různých středisek, skal a přírody. Kdežto 60 % záběrů z čech je, jak všichni horolezci neskutečně chlastaj v hospodách. Inu, češi.... ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Dokument o velkých bláznech, ale zároveň skvělých sportovcích. Kamera vás zavede do neskutečných záběrů a hlavní aktéři vám poví, jak oni vnímají pocity mezi úspěchem a pádem. Dokument hlavně pro milovníky adrenalinových sportů, lezectví zvláště. Samotným lezcům dávám hvězd pět, tomuto dílu ale jen lepší tři - 70%. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama