Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodová komedie, která nasadí slušné tempo a tváří se jako slušný snímek, který nejen že půjde dokoukat, ba dokonce zvládne i pobavit. Bohužel se tak (alespoň u mě) nestalo - zápletka slušná, ale spíše pro dvacetiminutovou povídku, než pro celovečerní film. A ani poměrně hvězdné obsazení to nespraví. Přesto mě trochu mrzí fóbie místních hodnotitelů k české produkci. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Viděla jsem to po dlouhé době už potřetí a musím říct, že dlouho jsem se tak nenasmála. Když jsem byla mladší, tak mi to tak vtipné nepřišlo. České filmy moc nemusím, ale tahle nenáročná komedie patří mezi mé oblíbené. Duo Michal Malátný a Tatiana Vilhelmová prostě patří k sobě. Klidně doporučuji. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Filmová hříčka aneb Nesnesitelná těžkost divákova bytí. 1) Co jen říci? Malátný překvapivě slušný, věčný komik Sobota taktéž, Tatiana Vilhelmová výborná, z Marsu spadlý Karel Janák ani nemusí přehrávat a Pavlovi Bémovi role taxíkáře připadne více, zdá se mi, než ta primátorská. 2) Film je zábavný nenápadným decentním způsobem, který nekřičí, ale přesto se do mysli zaryje. Je takový novinářský - na jedno použití. Jsem zvědav, jak se mi bude líbit při opakovaném shlédnutí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby ženy byly monogamní, tak s kým by ti polygamní nebo ti promiskuitní muži souložili?" Doktora Goldberga jsem chytal mnohokrát a vždycky mě to bavilo. Mám podezření, že za to ani tak nemohl pan doktor ani jeho rodiny nýbrž ty malý postavičky kolem něj. Třeba dokonale debilní věštkyně Serafína, optimistickej obšourník Lukeš, bádající sexuolog Weiss, šermující primář Hron a hlavně neskutečně přesní strážníci. Já jsem se přitom poučil o tom, že otěhotnět s gynekologem je pracovní úraz a utvrdil jsem se v tom, že abych některý věci pochopil, tak bych musel být ženská. A pokud se někdy dostanu do situace, že budu mít rodinu a dvě těhotný milenky, tak to nechám vyřešit Městský strážníky. Ti mají pochopení a určitě by radši pomáhali než buzerovali řidiče. ()

messiah odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě naprosto nechápu smysl tohohle filmu. Nevím o co se zde pan Malátný snaží, typoval bych že jít ve šlépějích Richarda Krajča? Myslím že lépe by udělal, kdyby se vrátil ke skládání "prudce inteligentních" textů své trapné rádobykapely a neangažoval se kdekoli jinde. V tomhle směru musím říct že mě hlavní mužská role naprosto nezklamala. Zklamal mě film celkově, nevýrazný výkon Vilhelmové a nezachrání už to ani 2 001 IV Janžurovejch. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)
  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)

Reklama

Reklama