Reklama

Reklama

Život v metropoli

(festivalový název)
  • Indie Life in a... Metro (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šest různých příběhů devíti různých lidí. Všichni řeší své problémy s láskou v jedné velké metropoli. Šikha se vzdala své kariery proto, aby mohla zůstat doma s dcerou a obšťastňovala svého manžela Randžíta. Ten je ji ale stejně nevěrný s Nehou, do které se zamiloval Rahul, pracující v call centru. Šikhina sestra Šrutí má 28 let a je stále panna, proto hledá partnera přes agentury a internet. Šivaní kdysi učila Šikhu tančit a dnes žije v domově důchodců, kde ji přišel dopis od bývalé lásky. Ten se vrací z Ameriky do Indie, aby s ní mohl být. Šikha se seznamuje s divadelním hercem... (lesumir)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Koho by napadlo, že v indickém povídkovém filmu najdu remake svého oblíbeného snímku Byt od Willyho Wildera? A to nejenom hlavní zápletku, ale i vedlejší motivy včetně rozbitého předmětu (u Willyho prasklého zrcátka, tady mobilu), který prozradí identitu dívky scházející se ve vypůjčeném bytě se ženatým milencem. To ale Indům nestačilo a tak do filmu nacpali ještě další příběhy a nedokázali je správně načasovat. Vždy se dlouho odehrává příběh jedné dvojice, takže na ostatní divák pozapomene a pak je otrávený, když se vyprávění přeruší a začne se řešit jiná milostná zápletka. Některé byly dost nudné (nešťastná manželka), některé byly fajn (nevydařené rande na inzerát a z něho vznikající přátelství, tenhle osud ale dostal bohužel snad nejkratší filmovou stopáž, takže mého zamilovaného Irrfana Khana jsem si užila jen sporadicky.) Hudební doprovod tvoří tři hipísáci zpívající v ulicích a ve finále si můžeme vychutnat hned několikanásobný běh za odjíždějící láskou na nádraží. /25. 7. 2017/ ()

vandalka 

všechny recenze uživatele

Nezbývá mi než souhlasit s .maggie. Nějak nechápu to vysoké hodnocení zde - Life in a ... Metro mi přišel úplně stejný jako tuctové evropské či americké vztahovo-romantické filmy. S "echt bollywoodem" nemá společného vůbec nic - najdeme tu klasické realistické problémy jako manželská nevěra či předmanželský sex aj., jen se to odehrává v Indii. Nu což - nemusí být vše bollywood, že ;-) - nicméně já osobně jsem se u filmu nudila, hodnotila bych tak na 65%. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Mám takový dojem, že jsem dnes na Festivalu bollywoodského filmu viděl asijský melodramatický vrchol roku... Když jsem si říkal, že mě už u indického filmu nic nepřekvapí, ve zdánlivě seriózním melodramatu začne v několika pasážích pět poprockové balady trojice zpěváků, jsouce přitom přirozenou a osvěžující součástí snímku! Přes zvolenou stylizaci mi připadal reálný, ze života. A jelikož vizualita a tradiční žánrové prvky tu jsou na vysoké úrovni, včetně dojemně euforických "stíhaček" a oči mi vlhly, bez rozmýšlení Life in a... Metro řadím mezi to nejlepší, co jsem letos viděl. 9/10 ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Další z filmů o několika dvojicích, které hledají lásku. Jeden z příběhů je tak trochu (trochu víc) inspirovaný filmem Byt s Jackem Lemmonem. A nedávná vítězka soutěže Big Brother, Šilpa Šetty, která mimo jiné musela také čelit obvinění z obscénního chování na veřejnosti (společně s Richardem Gerem), tu hraje příkladně ctnostnou indickou manželku, která statečně odolává pokušení začít si románek a která v zájmu zachování rodiny zavírá oči před manželovou nevěrou. Ale to, že znám i nějaké ty drby o představitelích hlavních rolí, je právě to, co mi kolikrát připadá na indických filmech zábavné. Více o filmu, také fotky, zde. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

jedina zapletka je vykradena z Bytu..a nutno podotknout, ze originalu samozrejme zdaleka nedosahuje..ale pak tu mame klasicke bollyvodske klise vyvedene v takrka absolutni dokonalost, pro nez tento zanr milujeme:)..skoda jen ze to misty bylo tak vazne..i kdyz konec prijemne prekvapil s tim, ze nastavenou rovinu udrzel..kdyz uz, tak uz:)jedna linie mi tam prisla zbytecna, plus to propojeni postav bylo az misty hodne nepravdepodobne..slabsi ctyri:) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama