Reklama

Reklama

Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (90)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Drama o lidech, co zažili střelbu v restauraci a jejich osudech jak se s tím poté vyrovnávají. Ne moc přesvědčivé anebo emocionálně natolik silné, aby vás to nějakým způsobem strhlo nebo zaujalo. Film ve své podstatě hrozně chladný a herecké výkony zrovna tak. Za zmínku tak stojí asi jen Forest Whitaker, který asi nezklame nikdy. Slabší 3* ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Bylo to někde na půli cesty. Opravdu oceňuji snahu ukázat vliv jedné události na naše životy, jen si nemyslím, že zrovna takhle by to vypadalo. Pominu ovšem své předsudky a řeknu, že tuto rovinu to zvládlo dobře. Je mi trochu líto těch nezodpovězených otázek kterých se po celý film nashromáždila velká hromada. Mno a potom tak trochu nevyužitý potenciál mého oblíbence Foresta. Každopádně zahráno výborně a atmosféra taky ok, ale víc jak na 3 to fakt není, protože povětšínou vás nemá ani nic moc co bavit. Jak říkám kromě zápletky s kasínem tomuhle filmu chybí něco co by vás u filmu mělo vážně udržet. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vyloženě už nesnáším tyhlety pokusy o rádoby psychologická dramata na nejlépe oscarové úrovni, kde se všichni chovají nesmyslně, jen proto, že si to přál scenárista a režisér a producenti, neb depresivní filmy jsou teď u akademie in. Když konečně došlo na závěrečné dramatické odhalení BACHA SPOILER!!!!, že když na tatínka mířil vyšinutý zabiják, který předtím chladnokrevně oddělal už dva tři lidi, pistolí, tak se tatínek strachy počural, myslel jsem, že si ze mě někdo dělá legraci. Tak směšné to bylo. Plus to sebeobviňování dětí, že také nic neudělaly... KONEC SPOILERU. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Woods by se s Winged Creatures rád dostal mezi režisérskou elitu tím, že natočí působivý film alá Crash či Magnolia. To se mu však zdaleka, přes veškerou snahu (najmeme kupu dobrých herců, nacháme si napsat podobný srdceryvný mozaikový scénář, kameraman bude snímat dlouhé, pomalé obrazy), nepovedlo. Jednotlivé scény jsou ve výsledku nicneříkající, gradace nudná a vyvrcholení nulové. Kde nic není, ani 4daPeace nedává. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z nejslabsich filmu posledni doby (co jsem videl, kdyz nepocitam tech par experimentu z 44.KVMFF). Tema zni zajimave, ale zpracovani dost pokulhava - hlavne je vse dulezite receno jiz na zacatku a behem filmu se vlastne nic nedeje, nic se nemeni, zadny vyvoj postav, zadna zapletka, plytkost. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)
  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)

Reklama

Reklama