Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé kríženie tragických osudov postáv, ktoré žijú na hranici deportácie na území USA. Záležitosti okolo zelených kariet, ilegálneho prisťahovalectva atď. a ich paralelné porovnávanie s rasistickými otázkami. Systém a šablóna stretu dejovo odlišných postáv na rázcestí týchto tém, bola použitá už v mnohých filmoch, ale pokiaľ budú tvorcovia aj naďalej takýto vynaliezaví, tak myslím, že sa bude používať aj naďalej. Kým sa film a hlavne príbehy jednotlivých postáv poriadne roztočia, ubehne dobrá polhodinka, takže buďte trpezliví, pretože potom nasleduje luxusná dráma so silnými sociálnymi, spoločenskými i politickými námetmi. Ponúka výstupy z každodenného života, ale aj originálne situácie, či zvraty, ktoré odsúvajú pocit filmového déjà-vu do ústrania. Nádielka citov si vás možno neomotá okolo prsta, no myšlienka je skompletizovaná kvalitne a je jedna z tých, ktoré diváka prinútia sa zamyslieť. Fordov retuš a zdanlivý facelift zo štvrtého Indyho sa v tomto film prevalil naplno a ukázal, že starnutie predsa len zanecháva stopy na každom smrteľníkovi, ale som rád, že si doprial ešte takúto serióznu rolu. 80%. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Zatímco skvělé drama Crash řešilo spíš rasovou otázku, Crossing Over se dívá na problematiku přistěhovalců, avšak kostra příběhu, provázanost osudů postav či dramatické ztvárnění je téměř podobné a při troše nadsázky bych se nebál říct, že na sebe filmy téměř navazují nebo aspoň velmi souvisejí. Pokud tedy přimhouříme oko nad ne tak hvězdným hereckým obsazením nebo emotivním dopadem na diváka. Široké spektrum problematiky jako je přistěhovalectví, boj s terorismem, předsudky, rasismus, policejní i úřední šikana, uplácení a mnoho dalšího našlapaného do dvou napínavých hodin. Utajená a zábavná věc! ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama, ve kterém je docela slušně zmapována a zkritizována neutěšená situace nelegálních přistěhovalců do USA . Máme tak kromě několika zajímavých osudů lidí, žijících ve strachu na hraně zákona, i možnost nahlédnout celému tomuto nechutnému (po 11. 9. 2001 ještě daleko nechutnějšímu) systému trošku " pod sukýnky ". Jak to probíhalo dříve a že to taky nebyla žádná idylka ukazuje italský film http://www.csfd.cz/film/224093-nuovomondo/. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Wayne Kramer si tady ukousl až příliš velké sousto a vypráví více linek, než kolik je schopen odvyprávět. Některé z nich jsou tady navíc zcela zbytečné, neboť se jim buď nevěnuje dostatečný prostor a nebo jsou až příliš předvídatelné. Herecky je to ovšem většinou solidní a pár vynikajících scén se tu také najde. Nejlepší scéna, přepadení obchodu, nám dává ale vzpomenout, že Kramer by se měl držet spíše akčnějšího řemesla. Mozaikovitých dramat tohoto typu tu máme hodně, ale vynikajících nekorektních akčňáků typu Zběsilý útěk pořád málo. Takže příště Wayne prosím opět něco takového. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka filmova mozaika v ktorej je hlavnou temou snaha o ziskanie obcianstva v USA. Cez pribehy rôznych postav sledujeme coho su uchotní pre zelenu kartu podstupit niektori ludia a zaroven jak si niektori obcianstvo nevazia. Niektore pribehy maju tragicky zaver, ale par sa ich skonci aj stastne. Chybala mi väcsia komplexnost a sudrznost pri zvolenych pribehoch vzhladom na temu. Pôsobili prilis nahodne. Niektore sa mi pacili ci uz vtipnym podanim (scena s rabinom) alebo ironickym dramatickym vyznenim (zapletka s Liottom). Ine mi pripadali priemerne (azijska linia) alebo dokonca az absurdne (linia s Taslimou). Herecke obsadenie je solidne. Najviac prekvapi ucast Forda. Ale vsetci podavaju len svoj standard a nikto z nich ma herecky nenadchol. Celkovo je to taky solidny film, ktory neurazi ale ani nenadchne s poznanim, ze ja by som sa do ameriky kvôli nejakej blbej karte nevnucoval. 6/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)

Reklama

Reklama