Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica tohto filmu trocha nudí, ale to je zapríčinené tým, že film vygraduje vo svojej druhej polovici. Poteší, že je tu zobrazený ďalší pohľad na imigrantov a ich problémy v USA. Žiaľ tento problém začína byť čím ďalej viac alarmujúci, a to nielen u Amíkov. Inak film neobsahuje nič výnimočné (a nové) na zapamätanie si, takže aj preto u mňa za 3*** ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Crash, ktery nefunguje, ale zato s Harrisonem Fordem a kvalitni hudbou. Z toho scenare a opakovaneho tematu mi bylo az trapne a narozdil od sveho filmoveho vzoru se Crossing Over nedari vytvorit jakoukoliv emocionalni odezvu, nebo silnejsi momenty. Sexy klokani blondyna ala Noami Watts to svou strip show nezachrani. 5/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak je u Kramera zvykem, je Crossing Over další zručně natočené drama s dobrými herci, poutavým dějem a bez výraznějších hluchých míst. Přesto jsem po úderném Running Scared čekal něco, co mne více dostane, a tak není hodnocení maximální. I tak je ale několik příběhů, které se sebou zdánlivě nesouvisí, tím lepším, co zatím rok 2009 na dramatickém poli přinesl. Herecké výkony jsou optimální, lidské osudy dechberoucí, sem tam ukápne i slzička; srdce se sevře ze strachu z očekávání následujících minut, Harrison Ford nevypadává ze svého standardu (i když se na druhou stranu ani nepřetrhne)... Koukalo se na to moc dobře, a i když jde v základu o příjemný, nenáročný spletenec smutných příběhů přistěhovalců do USA, dokáže jeho režisér udržet diváka napnutého po celou stopáž. To se mi například u Crash nestalo, a nebo se alespoň nepamatuji, že by mi utekl tak hezky jako tento snímek. Takže já přes oceán vzkazuji: Je to dobré, Wayne, ale chceme od tebe další akční gangsterku s našláplým orchestrálním soundtrackem! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amerika do banánové republiky natáhne diktátora a vyvolá nepokoje jen proto, aby měla levnější banány. Amerika shazovala za Vietnamské války bomby na Laos, který za nic nemohl, jen aby se bomb zbavili. Amerika tehdá otevřela hranice pro emigranty z celého světa, aby měla levnou pracovní sílu. Podívejte se ale schválně, co s nimi udělá jeden útok na jejich území, za který obyčejní lidé, kteří by rádi začali nový život právě v Americe, ani nemohou. Amerika totiž může cokoliv a my s tím nezmůžeme vůbec nic. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru iba takto... 6-7/10 Vôbec nechápem postavenie Harrisona Forda v tomto diele, jeho následný prednes. Inak množstvo známych tvári, príbehov, ktoré sa ako inak spoja v jeden. Mňa osobne zaujal len jeden z týchto vykonštruovaných osudov... menej je niekedy viac a už aj môj dedo vravieval... "netlač tak na tú pílu". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Film byl dokončen již v roce 2007, diváci ho však poprvé mohli vidět až o dva roky později. Ohledně jeho konečné podoby se režisér a producent dlouho přeli. Producent nakonec využil svého práva posledního slova a snímek zkrátil z původních sto čtyřiceti na výsledných sto třináct minut. (sator)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)

Reklama

Reklama