Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející film ze světa imigrantů do Los Angeles. Několik příběhů lidí, kteří za každou cenu touží získat Zelenou kartu. A jeden příběh člověka, který ji má, ale ztratí ji a je z USA vyhoštěn. Film je o štěstí, které někteří lidé při usilování o Green Card mají a o smůle, kterou mají jiní. Nechybí ani několik mrtvých. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka filmova mozaika v ktorej je hlavnou temou snaha o ziskanie obcianstva v USA. Cez pribehy rôznych postav sledujeme coho su uchotní pre zelenu kartu podstupit niektori ludia a zaroven jak si niektori obcianstvo nevazia. Niektore pribehy maju tragicky zaver, ale par sa ich skonci aj stastne. Chybala mi väcsia komplexnost a sudrznost pri zvolenych pribehoch vzhladom na temu. Pôsobili prilis nahodne. Niektore sa mi pacili ci uz vtipnym podanim (scena s rabinom) alebo ironickym dramatickym vyznenim (zapletka s Liottom). Ine mi pripadali priemerne (azijska linia) alebo dokonca az absurdne (linia s Taslimou). Herecke obsadenie je solidne. Najviac prekvapi ucast Forda. Ale vsetci podavaju len svoj standard a nikto z nich ma herecky nenadchol. Celkovo je to taky solidny film, ktory neurazi ale ani nenadchne s poznanim, ze ja by som sa do ameriky kvôli nejakej blbej karte nevnucoval. 6/10. ()

Reklama

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica tohto filmu trocha nudí, ale to je zapríčinené tým, že film vygraduje vo svojej druhej polovici. Poteší, že je tu zobrazený ďalší pohľad na imigrantov a ich problémy v USA. Žiaľ tento problém začína byť čím ďalej viac alarmujúci, a to nielen u Amíkov. Inak film neobsahuje nič výnimočné (a nové) na zapamätanie si, takže aj preto u mňa za 3*** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prva polhodina filmu Crossing Over je dost nudna az chvilami hrozilo, ze odidem od TV. Chvalabohu nenechal som sa odradit, a potom nasledovala slusna drama o politickych, spolocenskych a socialnych otazkach. Rola hlavneho herca Harrisona Forda mi bola jasna ihned : je tvrdy navonok pri jednej scene, aby pri druhej zas ukazal vludnu a laskavu tvar ..... jak ubohe a prehladne. Reziser Wayne Kramer ma na konte aj lepsie filmy /Crash ...../ 67 % ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Parádně natočené. Skvělý casting. Když herci vědí, co mají hrát a jak to zahrát, stojí to vždy za to. Film kde emoce opravdu fungují a promlouvají k divákovi. Jediný důvod, proč nedávám plný počet, je, že mi opravdu chyběl nějaký ústřední příběh a nebo dokonalejší propojení stávajících příběhů (jako to bylo například ve filmu Crash). Takhle 4 sluncata a 76% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Film byl dokončen již v roce 2007, diváci ho však poprvé mohli vidět až o dva roky později. Ohledně jeho konečné podoby se režisér a producent dlouho přeli. Producent nakonec využil svého práva posledního slova a snímek zkrátil z původních sto čtyřiceti na výsledných sto třináct minut. (sator)

Reklama

Reklama