Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý Wayne Kramer, který před čtyřmi lety nedbal na názor cenzorů a překvapil stylovou gangsterkou Zběsilý útěk, si zalaškoval s ambicióznější látkou. Pouští se tak do „velkého“ tématu a zahrává si s tenkým ledem přistěhovalectví. Mezi nejrůznějšími národnostmi si vybírá učebnicové případy a rozehrává tak trochu hru s divákem, který ne na všechno spolehlivě skočí. Propojil ji kriminální zápletkou a před kameru postavil Harrisona „Vzpomínáme“ Forda, který po letech vyjma Indyho dostává jakous takous dramatickou roli. Všechno to ale klouže jen po povrchu, k málokterému minipříběhu dokáže divák hlouběji přilnout. A ne každý z hrdinů se ve svém rozhodnutí neunáhlí, z čehož pramení nemalé problémy, i tak trochu laciné emoce. Modelová agitka s jasně vyhraněnou výpovědní hodnotou tak zmizí z divákovi paměti ještě téhož dne. Ambice se (byť přes slušnou filmařskou kvalitu) pro tentokrát holt s nějakou přidanou hodnotou tak úplně nepotkaly. Crossing Over se vehementně sápe k hranici 70%, ke 4* mu ale něco schází.. třeba příště. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Analogie s filmem Crash se jistě nabízí, ale tento mu bohužel nesahá ani po paty. Sledujeme osudy různých lidí a národností co chtějí žít svůj sen v nejlepším státě na světě. Sen je jedna věc a realita druhá. To na vlastní kůži hodně rychle pocítí. Snímek se snaží rychle cílit na city a dojmout a tak se mu nevyhýbá několik přešlapů. Třeba pan Ford kdyby ke každému svému případu takto přistupoval jistě by tam tak dlouho nepracoval, ale už se někde rovnou oběsil. Nebo byl 40. let svině a hnulo se v něm svědomí až teď, kdy má jít do důchodu? Nebo australská hvězdička, co si svoji zelenou kartu musí vysouložit. Nemusí, je to přeci jenom její volba. A v USA, kde nemůže točit třeba Kevin Spacey za to, že se na nějakým divokým mejdanu někdy před 30. lety nevhodně k někomu vyjádřil, stačí přeci jenom, aby ho naprášila pana vedoucího, jinak si to trochu protiřečí. A úplně mimo mi připadá osud školačky, co měla vypracovanou slohovou práci k 11/9, to je cílení na slzy a kapesníček, nic víc. Abych to jen nehanil, tak třeba Fordův kolega se mi dost líbil. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som sa tešil na tento film a bohužiaľ som teraz trošku sklamaný. Postrádal som pútavejšiu hudbu s nejakým skvelým hudobným motívom. Ďalej príbehy jednotlivých ľudí boli kvalitatívne na absolútne odlišnej úrovni a zatiaľ čo jeden príbeh neskutočne bavil, druhý zase nudil k smrti. Herci boli skvelí, nim nie je čo vyčítať a rovnako aj atmosféra bola nadupaná a bez problémov sa divák vžije do príbehov jednotlivých postáv... Ale napríklad podobný Crash je s kvalitou úplne niekde inde. Chýbali mi hlavne silné a dojímavé momenty. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Wayne Kramer si tady ukousl až příliš velké sousto a vypráví více linek, než kolik je schopen odvyprávět. Některé z nich jsou tady navíc zcela zbytečné, neboť se jim buď nevěnuje dostatečný prostor a nebo jsou až příliš předvídatelné. Herecky je to ovšem většinou solidní a pár vynikajících scén se tu také najde. Nejlepší scéna, přepadení obchodu, nám dává ale vzpomenout, že Kramer by se měl držet spíše akčnějšího řemesla. Mozaikovitých dramat tohoto typu tu máme hodně, ale vynikajících nekorektních akčňáků typu Zběsilý útěk pořád málo. Takže příště Wayne prosím opět něco takového. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru iba takto... 6-7/10 Vôbec nechápem postavenie Harrisona Forda v tomto diele, jeho následný prednes. Inak množstvo známych tvári, príbehov, ktoré sa ako inak spoja v jeden. Mňa osobne zaujal len jeden z týchto vykonštruovaných osudov... menej je niekedy viac a už aj môj dedo vravieval... "netlač tak na tú pílu". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Film byl dokončen již v roce 2007, diváci ho však poprvé mohli vidět až o dva roky později. Ohledně jeho konečné podoby se režisér a producent dlouho přeli. Producent nakonec využil svého práva posledního slova a snímek zkrátil z původních sto čtyřiceti na výsledných sto třináct minut. (sator)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)

Reklama

Reklama