Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka filmova mozaika v ktorej je hlavnou temou snaha o ziskanie obcianstva v USA. Cez pribehy rôznych postav sledujeme coho su uchotní pre zelenu kartu podstupit niektori ludia a zaroven jak si niektori obcianstvo nevazia. Niektore pribehy maju tragicky zaver, ale par sa ich skonci aj stastne. Chybala mi väcsia komplexnost a sudrznost pri zvolenych pribehoch vzhladom na temu. Pôsobili prilis nahodne. Niektore sa mi pacili ci uz vtipnym podanim (scena s rabinom) alebo ironickym dramatickym vyznenim (zapletka s Liottom). Ine mi pripadali priemerne (azijska linia) alebo dokonca az absurdne (linia s Taslimou). Herecke obsadenie je solidne. Najviac prekvapi ucast Forda. Ale vsetci podavaju len svoj standard a nikto z nich ma herecky nenadchol. Celkovo je to taky solidny film, ktory neurazi ale ani nenadchne s poznanim, ze ja by som sa do ameriky kvôli nejakej blbej karte nevnucoval. 6/10. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Amerika je krajinou imigrantov a ich potomkov, ktorí pôvodných obyvateľov pozabíjali a zvyšok umiestnili do rezervácií, kde ich pomaly likvidujú dodávkami ohnivej vody. Nemožno sa čudovať, že celý proces kontroly, prijímania a integrácie je prepracovaný a všestranne zabezpečený. Ale nemožnom sa čudovať ani tomu, že v jednotlivých prípadoch dochádza k zlyhaniu systému a o týchto zlyhaniach je tento film. Obsadenie Harrisona Forda do hlavnej úlohy prispelo k vierohodnosti a uveriteľnosti príbehu, pretože táto úloha mu sadne lepšie, ako úlohy akčných hrdinov, na ktoré bol starý i v mladšom veku. V súčasnosti si má divák možnosť uvedomiť diametrálne rozdiely medzi Amerikou a Európou nielen v tom, kto sa k nim tlačí, ale aj ako sú krajiny na takýto nával pripravené. Preto je tento film nielen zaujímavý, ale aj poučný. Gudaulinom spomenutý patriotizmus neriešim, pretože Američania sú už proste takí a také sú aj ich filmy. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Zaujímavý film na štyl Crash. Imigranti rôzneho druhu, národnosti, vyznania a ich postoje k životu a snahy o legalizáciu v USA. Dej sa nijako výrazne neodtrháva a negraduje, ale po celý čas drží príjemné tempo. K záveru sa patrične kľukatí a dodá správne napätie. Celý čas si drží reálny pohľad na vec a tým pádom zanecháva miestami zimomriavky. Celkovo to je dobrý film s aktuálnou - nadčasovou tématikou. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak fandit holce, která je dost stará na to,  aby jí došlo, že když ve školní eseji vyjádří sympatie s muslimskými teroristy, kor po jedenáctém září 2001, bude to mít dohru? Jak fandit teenagerovi, který je takový slaboch, že se nechá strhnout k přepadení večerky, při němž zemře prodavač? "Imigranti" jsou nyní aktuálnější než kdy jindy, a i když ne všichni jednotlivci této mozaiky byli špatní (ve smyslu chování a jednání), stejně byli výraznější ti negativně a "negativně" vystupující. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po skvělym Zběsilym útěku trochu zklamání.Film má skvělý obsazení,ale dějově nuda,jakoby chybí nosnější,dynamičtější zápletka,kmitáme z jedný dějový linie do druhý,ale prakticky se nic neděje.Navíc to ukazuje ,jak zkurvená země ta Amerika je.Hodit všechny do jednoho pytle a pryč s nima.A to hromadný získání americkýho občanství za zpěvu hymny a slovech ´´amerika vás vítá,sem smíchy blil.50%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Film byl dokončen již v roce 2007, diváci ho však poprvé mohli vidět až o dva roky později. Ohledně jeho konečné podoby se režisér a producent dlouho přeli. Producent nakonec využil svého práva posledního slova a snímek zkrátil z původních sto čtyřiceti na výsledných sto třináct minut. (sator)

Reklama

Reklama