Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Wayne Kramer si tady ukousl až příliš velké sousto a vypráví více linek, než kolik je schopen odvyprávět. Některé z nich jsou tady navíc zcela zbytečné, neboť se jim buď nevěnuje dostatečný prostor a nebo jsou až příliš předvídatelné. Herecky je to ovšem většinou solidní a pár vynikajících scén se tu také najde. Nejlepší scéna, přepadení obchodu, nám dává ale vzpomenout, že Kramer by se měl držet spíše akčnějšího řemesla. Mozaikovitých dramat tohoto typu tu máme hodně, ale vynikajících nekorektních akčňáků typu Zběsilý útěk pořád málo. Takže příště Wayne prosím opět něco takového. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pozor hranica! Granica paňstva. Hranica pánstva. Tam, za ňou je vysnívaný lepší svet. Krajšieho už veru niet. Dá sa vôbec uvažovať o svete bez hraníc? Pretože ak nie, tak za každou hranicou, ktorá vždy oddeľuej, čaká ľudí vždy rovnaké peklo, aké je možné vidieť v tomto filme. Peklo, ktoré je spôsobované tým, čo chcú vstupenku do vysnívaného raja, peklo spôsobované žiadateľmi, pretože majú pocit, že si niečo môžu uchmatnúť niečo aj nad rámec noriem, ktoré ich tak ponižujú. Dobré je, ak sa na tieto veci poukazuje. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov v "červenom" vo filmografii H. Forda za posledné roky. Dosť mi to trvalo sa k nemu dostať, ale neľutujem. Mozaika rôznych osudov a žiadateľov o zelenú kartu je zručne vyskladaná a bez problémov zaujme. Trochu navyše sa mi zdala postava židovského ateistu hraného J Sturgessom. Nič proti židom, ale je to neuveriteľné, že v takmer každom filme musí nejaký byť. Lobing je asi silný...Nijak zvlášť mi to ale nevadí a v kresle som bol celý čas napnutý ako úsmev na tvári Raya Liottu. Ten si mimochodom strihol slušného hajzlíka, práve jeho vydieračská linka príbehu je najpútavejšia a pár minút by som mu rád pridal. Smutný záver v púšti na mexicko-americkej hranici donúti k zamysleniu. 80%. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Parádně natočené. Skvělý casting. Když herci vědí, co mají hrát a jak to zahrát, stojí to vždy za to. Film kde emoce opravdu fungují a promlouvají k divákovi. Jediný důvod, proč nedávám plný počet, je, že mi opravdu chyběl nějaký ústřední příběh a nebo dokonalejší propojení stávajících příběhů (jako to bylo například ve filmu Crash). Takhle 4 sluncata a 76% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po skvělym Zběsilym útěku trochu zklamání.Film má skvělý obsazení,ale dějově nuda,jakoby chybí nosnější,dynamičtější zápletka,kmitáme z jedný dějový linie do druhý,ale prakticky se nic neděje.Navíc to ukazuje ,jak zkurvená země ta Amerika je.Hodit všechny do jednoho pytle a pryč s nima.A to hromadný získání americkýho občanství za zpěvu hymny a slovech ´´amerika vás vítá,sem smíchy blil.50%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)

Reklama

Reklama