Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak fandit holce, která je dost stará na to,  aby jí došlo, že když ve školní eseji vyjádří sympatie s muslimskými teroristy, kor po jedenáctém září 2001, bude to mít dohru? Jak fandit teenagerovi, který je takový slaboch, že se nechá strhnout k přepadení večerky, při němž zemře prodavač? "Imigranti" jsou nyní aktuálnější než kdy jindy, a i když ne všichni jednotlivci této mozaiky byli špatní (ve smyslu chování a jednání), stejně byli výraznější ti negativně a "negativně" vystupující. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Horší než Crash. Na takové látky je Kramera škoda, je vidět, že řemeslo má v ruce (a ten náznak akční scény vyšel výborně), ale jako scenárista nic moc zajímavého nepřináší - Crossing Over je další z mozaiek ve stylu Traffic, Crash a Nelidský kšeft, kde se různá etnika potýkají s různými problémy v současné Americe. Jenže to vede jen k další plakátové agitce za lepší svět, bez pořádného náboje. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Amerika je krajinou imigrantov a ich potomkov, ktorí pôvodných obyvateľov pozabíjali a zvyšok umiestnili do rezervácií, kde ich pomaly likvidujú dodávkami ohnivej vody. Nemožno sa čudovať, že celý proces kontroly, prijímania a integrácie je prepracovaný a všestranne zabezpečený. Ale nemožnom sa čudovať ani tomu, že v jednotlivých prípadoch dochádza k zlyhaniu systému a o týchto zlyhaniach je tento film. Obsadenie Harrisona Forda do hlavnej úlohy prispelo k vierohodnosti a uveriteľnosti príbehu, pretože táto úloha mu sadne lepšie, ako úlohy akčných hrdinov, na ktoré bol starý i v mladšom veku. V súčasnosti si má divák možnosť uvedomiť diametrálne rozdiely medzi Amerikou a Európou nielen v tom, kto sa k nim tlačí, ale aj ako sú krajiny na takýto nával pripravené. Preto je tento film nielen zaujímavý, ale aj poučný. Gudaulinom spomenutý patriotizmus neriešim, pretože Američania sú už proste takí a také sú aj ich filmy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov v "červenom" vo filmografii H. Forda za posledné roky. Dosť mi to trvalo sa k nemu dostať, ale neľutujem. Mozaika rôznych osudov a žiadateľov o zelenú kartu je zručne vyskladaná a bez problémov zaujme. Trochu navyše sa mi zdala postava židovského ateistu hraného J Sturgessom. Nič proti židom, ale je to neuveriteľné, že v takmer každom filme musí nejaký byť. Lobing je asi silný...Nijak zvlášť mi to ale nevadí a v kresle som bol celý čas napnutý ako úsmev na tvári Raya Liottu. Ten si mimochodom strihol slušného hajzlíka, práve jeho vydieračská linka príbehu je najpútavejšia a pár minút by som mu rád pridal. Smutný záver v púšti na mexicko-americkej hranici donúti k zamysleniu. 80%. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som sa tešil na tento film a bohužiaľ som teraz trošku sklamaný. Postrádal som pútavejšiu hudbu s nejakým skvelým hudobným motívom. Ďalej príbehy jednotlivých ľudí boli kvalitatívne na absolútne odlišnej úrovni a zatiaľ čo jeden príbeh neskutočne bavil, druhý zase nudil k smrti. Herci boli skvelí, nim nie je čo vyčítať a rovnako aj atmosféra bola nadupaná a bez problémov sa divák vžije do príbehov jednotlivých postáv... Ale napríklad podobný Crash je s kvalitou úplne niekde inde. Chýbali mi hlavne silné a dojímavé momenty. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)

Reklama

Reklama