Reklama

Reklama

Pan Osamělý

  • Česko Mister Lonely (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu (Diego Luna) ví, že je Michael Jackson. Co se pamatuje, vždycky Michaelem byl, ale jeho hudební a taneční kreace, které na pařížských ulicích předvádí, bohužel nemají ani zdaleka takový úspěch, jakého se kdysi podařilo dosáhnout jeho idolu Michaelovi. Jednoho dne potkává krásnou Marilyn Monroe (Samantha Mortonová), jíž je zcela okouzlen. Marilyn ho přesvědčí, aby s ní odešel a stal se součástí komunity lidí, kteří žijí životy někoho jiného – její manžel je Charlie Chaplin (Denis Lavant), dcerka Shirley Templeová (Esme Creed-Milesová), je tu také Madonna, James Dean, anglická královna, Červená karkulka a další. Pěstují zeleninu, pasou ovce, nacvičují scénky, jimiž chtějí pobavit obyvatele blízké vesničky, především však dělají vše pro to, aby se co nejvíce fyzicky i mentálně přiblížili svým vysněným idolům, jimiž se cítí být... Půvabný příběh o osamělosti, lásce a touze stát se někým jiným. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

F.man 

všechny recenze uživatele

Moje první schledání z Korinem se docela povedlo. Mister Lonely je zvláštně natočený film. Do posledních minut jsem nevěděl co si vlastně myslet, co režisér sledoval když převlékl Lunu do obleku Jacksona a protáhl ho bandou dalších imitátorů kdesi ve vlastní komunitě. Nakonec z toho však dokázal pěkně vybruslit a přidat pár zajímavých myšlenek. V tomhle hledisku jsem moc spokojený. Co se týče zbytku, zase tak slavné to nebylo. Mám pocit, že Korine má největší problém v tom, že toho chce divákovi říct ve 112 minutách strašně hodně. Musí to však balit do filmového prostředí, přidat nějaké asurdní fórky ("pseudo") a ještě si zachovat image. Kdyby se však zaměřil jen na ústřední linku a věnoval se jí detailně, mohla z toho vyjít pěkný a docela chytrý kousek. Takhle se však jedná o jeden velký guláš, ve kterém si sice ústřední linku a myšlenku vezmete (pokud si dáte oba příběhy dohromady), ale zbytek zůstane v zapomnění. Ne nadarmo se říká, že míň je někdy více. "Papež smrdí. Papež smrdí." "Myju se, jen nepoužívám mýdlo." ()

Pafl 

všechny recenze uživatele

Pro nepřipraveného diváka velké překvapení. Místo syrových detailů soukromých hrůz světa natočil Korine zábavně absurdní a smutný příběh o osamělosti a hledání. Místo detailů lidského těla, točených zrnitou ruční kamerou, jsou tu krásné záběry skotské přírody a naprosto nevšední příběh se silnou atmosférou. Jakoby technikou běžného filmu natočil Harmony Korine nějaký jiný svět, než v jakém žijeme - ale není to svět neznámý. Stačí najít někoho, kdo vám do něj ukáže cestu - a potom se dostat zpátky. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Titulným pánom osamelým môže byť samotný Korine vo svete kinematografie. Málokto je ochotný namočiť hlavu narkotickej melanchólie do vedra s fantasmagorickým humorom tak zvláštne ako on. Korine je majster vo vytváraní zvláštnych filmových chutí a pachutí, ktoré je ťažké nájsť niekde inde. Jediným a pre Korina typickým problémom filmu je, že pri spomenutom "namáčaní do vedra" si nevie určiť adekvátny časový limit a jeho snímky sú predčasne na konci s dychom. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Korine se v tomto filmu po tvůrčí pauze, kterou strávil konzumací heroinu, a ze které podle vlastních slov málem nevyšel živý, pokusil o výpravný film s lineárním dějem, ve kterém se asi - soudě podle jeho minulých filmů - ocitl trochu na neznámé půdě. Film sleduje dvě narativní linie, obě mají zajímavou výpravu a felliniovsky žoviální mise en scene, jdou však paralelně vedle sebe a nikde se nestřetávají, což působí neuměle. Jedna linie je jakousi vtipnou groteskou o létajících jeptiškách, druhá je o imitátorovi M. Jacksona, který se ocitá v komuně dalších imitátorů a okolnosti ho donutí reflektovat o svém životě stráveným napodobováním pop-ikony. Bohužel "Michaelův" niterný vývoj nemá psychologickou hloubku a celkově bizarní postavy imitátorů ve filmu zůstávají pouhými plytkými figurkami. Ačkoli snovost scén je někdy prvoplánová, najde se přesto občas odlesk geniality Korineovi vlastní. Nemůžu říct, že by mě film nezaujal. Trochu si ho srovnávám s Felliniho posledním nepovedených filmem La voce della luna. Rozpočet 8mil$, tržby 300 00$. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Podivný hybrid, který se chvílemi tváři jako komedie, chvílemi zase jako vážné drama o hledání vlastní existence. Pokud jde o komediální složku - fakující Abraham Lincoln, James Dean nahánějící kozy nebo smrdící papež jsou sice fajn, ale později začne unavovat, že většina vtipných momentů vychází z toho, že slavné osobnosti jsou v neobvyklých, dehonestujících situacích. Pokud jde o vážnou složku - jaksi jsem se nechytal... Přesto není Mister Lonely vyloženě špatný či beznadějný film, Korine umí pracovat s hudbou, herci jsou taktéž dobří, ale stále marně hledám smysl některých scén, smysl jeptiškovské linie (s dvojníky nijak nesouvisející) a vlastně smysl celého filmu... ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama